Mònica Margarit substitueix Arcadi Calzada al capdavant de la Fundació Príncep de Girona

L'entitat ha creat una nova figura de director general tècnic i hi ha posat al capdavant el gironí Salvador Maneu

Margarit i Maneu han de permetre a la Fundació fer 'una aposta ambiciosa per arribar a esdevenir una entitat de referència d'impuls al progrés i al talent de la joventut i d'acció en el camp social', segons ha explicat la institució, que aspira a convertir-se 'en una plataforma global' per construir 'un entorn atractiu perquè el talent dels joves d'avui pugui desenvolupar-se'.


Margarit contribuirà com a nova directora general a potenciar l'acció de la fundació, desenvolupar el seu pla d'actuació i impulsar els projectes aprovats, segons ha explicat en un comunicat, mentre que Maneu, ha d'esdevenir la peça claru que permeti la fundaciío aconseguir els seus objectius fundacionals.

Margarit (Barcelona, 1964) ha estat fins l'actualitat directora de la fundació pública Universidad.es des del 2008. Llicenciada en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional vinculada al món universitari. Després d'una etapa com a investigadora al Ministeri d'Educació i Ciència, es va incorporar a la Universitat de Barcelona on va anar assumint responsabilitats ascendents fins que va ser nomenada Directora de Desenvolupament Internacional l'any 2005.

De la seva banda, Maneu (Girona, 1970) és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Estudis Internacionals de la Fundació CIDOB-UAB. Ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional en projectes vinculats a qüestions socials, centrant la seva activitat en Creu Roja i Càritas Diocesana. L'any 2003 es va incorporar a Càritas Diocesana de Girona com a secretari general.

Arcadi Calzada, fins ara director de la Fundació Príncep de Girona, ha renunciat a continuar al capdavant de la gestió de l'entitat forçat per la publicació dels detalls de l'informe d'Economia que revela irregularitats a Caixa Girona entre el 2005 i el 2009, període durant el qual n'era president. En un breu comunicat, la fundació diu que 'circumstàncies personals li han fet aconsellable' plegar i que la decisió ha estat acceptada per la comissió delegada 'tant perquè tingui més llibertat en la gestió i defensa dels seus interessos, com per salvaguardar curosament els de la Fundació Príncep de Girona'. Una frase, aquesta darrera, en què es llegeix entre línies una referència clara a la investigació que encara es fa a Caixa Girona.