Arcadi Calzada dimiteix com a director de la Fundació Príncep de Girona

L'exdirector assegura que deixa el càrrec per 'circumstàncies personals'

El director de la Fundació Príncep de Girona, Arcadi Calzada, ha presentat aquest matí la seva renúncia al càrrec segons un comunicat que ha fet pública la mateixa entitat. L'exdirector ha assegurat que abandona l'entitat per 'circumstàncies personals' i d'aquesta manera facilitar la gestió i interessos de la Fundació. Des de la Fundació Príncep de Girona asseguren que aquest canvi en la direcció 'no suposa cap mena d’entrebanc per a la bona marxa de la mateixa, ja que compta actualment amb un equip professional i solvent per seguir impulsant els projectes que estan en curs', expliquen. En els propers dies s'iniciarà el procés per escollir el nou director de l'entitat.

Investigat per la gestió a Caixa Girona

El nom d'Arcadi Calzada ha omplert en els darrers mesos moltes pàgines de diaris. Una investigació feta pel Departament d'Economia aquest estiu a l'entitat va deixar al descobert greus irregularitats tant a l'entitat com a la seva fundació mentre ell n'era el president.

Entre d'altres, aquest informe denunciava que Calzada havia venut a la fundació obres d'art per valor de 141.000 euros a través de la seva fundació, cosa que la llei defineix com a incompatibilitat. El mateix informe també recull que la meitat de les obres d'art que comprava la Fundació Caixa Girona, sota el mandat de Calzada, provenien d'un mateix galerista, Antonio Niebla, amic personal de l'expresident de l'entitat.

A més, el mateix document -al qual Caixa Girona ja ha presentat al·legacions- posava de manifest vàries irregularitats a la fundació, amb factures pagades sense justificar, i 100.000 euros no justificats en la despesa de la fundació. Aquesta investigació revisava els comptes de l'entitat i la fundació des del 2005 fins al 2009, quan Calzada n'era president.

Calzada va ser, ara fa dos anys, un dels principals promotors de la Fundació Príncep de Girona, conjuntament amb la Caixa, la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Dalí. La Fundació va organitzar el mes de juny passat el fòrum Impulsa, que va reunir a Girona nombroses personalitats del món de la cultura i la ciència i que va estar precedit durant tota la jornada per el príncep Felip i la princesa Letízia.

Abans de presidir Caixa Girona i la Fundació Príncep de Girona, Calzada va ser president de la Diputació de Girona, alcalde d'Olot i vicepresident del Parlament de Catalunya.