Un jutge ordena reobrir el cas per irregularitats contra Arcadi Calzada

Els fets van ser arxivats el 28 de març de 2006 al considerar que no 'existien motius suficients'

Entre altres presumptes irregularitats, destacava que Calzada, president en aquell moment i durant 13 anys de l'entitat, va vendre obres d'art a l'entitat a través de Galeria d'Art, una empresa de la seva propietat, fet que prohibeix explícitament la llei. Ara la jutge titular acorda 'decretar la reobertura del present procediment, expedir el comunicat preceptiu al Ministeri Fiscal i acordar la seva remissió al Deganat perquè procedeixi al seu repartiment entre els jutjats d'instrucció de Girona'.

Negativa de la caixa a investigar

Per això, ara Arcadi Calzada i altres membres del consell d'administració de l'època podrien iniciar un periple pels jutjats amb motiu de la seva gestió al capdavant de la caixa. En l'escrit que demanava la reobertura del cas es recorda que el 26 de maig del 2003, és a dir set anys abans que el recollís la inspecció de la Generalitat, ja s'havia denunciat davant la comissió de control de Caixa Girona l'existència d'irregularitats referides a la venda de quadres a la fundació de la caixa gironina.

Precisament va ser la negativa dels organismes de Caixa Girona al seu moment a investigar els fets el que va fer que aquest extreballador recorregués als tribunals. Ara s'haurà d'esperar a veure si el jutjat que reobri el cas imputa Calzada per algunes de les irregularitats que se li atribueixen, quina postura tindrà la Generalitat –que el 2006 no va recolzar la investigació– i si hauran d'anar a declarar els testimonis que demana el demandant, entre ells el fins ara director de Caixa Girona, Jordi Blanch.

Assemblea per dijous

Dijous que ve se celebraran les assemblees extraordinàries de La Caixa i Caixa Girona per a l'absorció de l'entitat gironina per la primera caixa espanyola, dins del procés general de reestructuració que s'ha aplicat al mapa de caixes català.