La vaga de controladors fa perdre el 10% de les reserves als hotels de Girona i Lloret de Mar

A zones de muntanya i a la resta de la Costa Brava el caos aèri no ha provocat anul·lacions

La zona de les comarques de Girona més afectada ha estat la capital i els hotels de l'àrea urbana on es preveia una ocupació mitjana del 75% però on la protesta dels controladors va causar un 10% de cancel·lacions de reserves durant el dissabte 4 de desembre. No obstant, el 10% dels hostes que havien de marxar el dissabte es van quedar a l'hotel perquè no tenien vol per tornar a casa. Segons la federació, aquest fet ha fet, en alguns casos, compensar les pèrdues per les reserves que els van cancel·lar els turistes que no podien volar en direcció a Girona.


La majoria d'hostes que havien d'arribar a la ciutat de Girona el dissabte 4 de desembre i que no ho van poder fer venien de França, Itàlia i les Illes Canàries.

Els hotelers del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar (Selva) han estat els més afectats de la zona de la Costa Brava, ja que un 10% dels turistes que havien d'arribar el dissabte 4 de desembre no ho van fer. Majoritàriament els viatgers provenien de Palma de Mallorca i Anglaterra.

Segons ha informat la federació, els altres pobles de la Costa Brava no han petit cap tipus de conseqüència negativa a causa de la vaga de controladors, i han arribat a l'ocupació turística prevista del 75%.

Pel que fa a la zona de la Garrotxa i la Selva la vaga de controladors no els va afectar i han tingut una ocupació turística del 90% tant pel que fa els hotels com els restaurants.

A les comarques de muntanya com la Cerdanya i el Ripollès han tingut un 2% de cancel·lacions però, gràcies al bon temps de fred i a la neu, han arribat a una ocupació hotelera del 100%, la qual cosa fa preveure que aquesta temporada d'esquí sigui molt bona.

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona ha destacat en un comunicat que la demarcació de Girona ha estat de les menys afectades de l'Estat per aquesta vaga ja que el perfil del turista majoritari ha estat de proximitat, provinent de l'àrea metropolitana de Barcelona i de la resta de l'Estat que, bàsicament, viatjaven en cotxe.