El sector hoteler critica l'actitud dels controladors en plena de crisi econòmica

Encara no s'atreveixen a valorar les pèrdues que els comportarà

El tancament de l'espai aeri que es viu a l'Aeroport de Girona des de la tarda de divendres està portant conseqüències als hotelers gironins. Alguns hotels han començat a rebre trucades de clients que tenien reservades habitacions per avisar-los que, a causa de la vaga, no podran arribar a Girona. Aquest és el cas de l'Hotel Peninsular de Girona que ja ha rebut quatre cancel·lacions de reserves de turistes canaris i gallecs.

El director de l'hotel, Xavier Nicolazzi, ha explicat però que l'efecte per als hotelers no és tan fort com altres crisis viscudes, per exemple, pel núvol de cendra. 'El problema ara és diferent del que va provocar el volcà perquè es tracta d'un pont a nivell nacional i molta gent tenia previst venir amb cotxe perquè ve del mateix país', ha explicat Nicolazzi.

Ara bé, aquest hoteler -que també és president de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial- ha explicat que ja es comencen a rebre trucades de turistes que tenien reserves per diumenge que també anul·len l'habitació pel temor que no es resolgui el conflicte en les pròximes hores. Nicolazzi però es mostra optimista i assegura que esperen 'poca afectació' als hotels gironins. Al seu establiment han tingut quatre anul·lacions.

Nicolazzi ha dit que 'cal esperar' per avaluar concretament els efectes de la protesta però ha manifestat el desacord del sector vers l'actitud dels controladors. 'Aquesta situació no ajuda gens perquè tots patim la crisi, vivim en un país que ens ho hauríem de fer mirar', ha lamentat el president de l'associació d'hotelers.

L'altra cara de la moneda és el cas de la Simoneta. Aquest jove italiana havia de marxar aquest matí cap a Milà després d'haver fet una conferència al Parc Científic i Tecnològic. Després de passar per l'aeroport, ha hagut de fer mitja volta i perllongar l'estada a l'hotel de Girona on havia fet nit. Simoneta ha explicat que al matí no entenia gaire bé el perquè de la protesta. 'Tota la informació estava en castellà i primer pensava que no sortien vols per la neu', explicava desconcertada. Un cop aclarida la situació, la Simoneta s'agafa la situació amb optimisme. 'Ja un bon dia i aprofitaré per fer turisme', ha explicat.