Nadal anuncia un pla per rehabilitar i mantenir les antigues colònies industrials del Baix Ter

El cap de llista del PSC diu que el desdoblament de la C-17 arribarà a Ripoll la primavera que vinent

Nadal ha reflexionat entorn als elements que poden ajudar les comarques gironines a remuntar la situació econòmica i retornar als barems d'abans de la crisi. Segons Nadal, les potencialitats del territori 'són molt grans' i, per això, el cap de llista del PSC confia que afavorint la inversió, l'emprenedoria i algunes línies específiques des del Govern es pot reconduir la situació. 'Si unim talent, recerca, creativitat i innovació pot ser un revulsiu', ha manifestat Nadal en un acte aquest vespre a Cassà de la Selva (Gironès).


Una de les mesures esmentades per generar activitat econòmica passa per obrir una línia d'ajudes per rehabilitar les antigues colònies de la part baixa del Ter. Nadal ho ha explicat en una visita que aquest dijous ha fet a l'antiga colònia El Roig de Ripoll, on s'ubica la seu de Impuls IDI, una empresa de creacions de disseny i imatges en projectes d'arquitectura i interiorisme.

'Les colònies industrials són un patrimoni històric que no es pot perdre i hem de trobar nous usos per aquests espais ja siguin productius, lúdics o comercials', ha manifestat Nadal durant una visita aquest dimecres a l'antiga colònia. Originàriament, les colònies, que van aparèixer a final del segle XIX i principis del segle XX, es dedicaven sobretot a l'activitat tèxtil. Moltes han quedat ara en desús i, per això, el PSC les vol recuperar per a d'altres usos productius o socials.

Per Nadal, cal recuperar el dinamisme del sector industrial del Ripollès 'impulsant inversions que ajudin a portar activitat a la comarca'. Entre les més importants, Nadal ha remarcat les actuacions en infraestructures. En aquest sentit, Nadal ha anticipat que el desdoblament de la C-17 arribarà a Ripoll entre Setmana Santa i Sant Joan del 2011. 'Els túnels estan molt avançats i estem a pocs mesos que la C-17 arribi desdoblada a Ripoll', ha afirmat Nadal que ha remarcat que el Govern ha destinat recursos 'per aconseguir reanimar l'activitat econòmica del Ripollès, millorant-ne les comunicacions viàries'.