El PSC vol cosir tots els camins de ronda per convertir-los en una gran ruta de senderisme

Nadal exigirà a Red Eléctrica un compromís signat per garantir el subministrament a Girona un cop feta la MAT

El cap de llista dels socialistes per Girona ha remarcat que cal buscar productes alternatius que complementin el 'turisme de base' a la demarcació, és a dir, el turisme de sol i platja. 'No es tracta d'invents sinó de productes que complementen el sol i platja i així omplen el forat que ha deixat països que fan la competència, com Croàcia', ha dit Nadal.

El candidat ha dit que el senderisme és una pràctica a l'alça i, per tant, es pot aprofitar els camins de ronda per lligar-los i aconseguir 'que es puguin oferir com un sol producte turístic', ha indicat Nadal que ha equiparat aquest producte a d'altres com la bicicleta o el golf. Per aconseguir-ho, caldria que alguns trams que ara queden desconnectats s'unissin per tal que una persona pugui entrar als camins de ronda en el punt que vulgui i pugui fer tot el recorregut.

Compromís de subministrament

D'altra banda, el cap de llista del PSC també ha avançat que, si governen, demanaran un compromís per escrit a Red Eléctrica i la distribuïda pertinent per tal que quedi reconeguda la garantia de subministrament de les comarques gironines. Nadal ha afirmat que el PSC va dir 'sí' a la MAT perquè aquesta infraestructura ha de servir per acabar amb els problemes de subministrament que té el territori.

'La MAT no serà com el TGV que passa per llocs i no para sinó que la MAT passarà i si la deixem fer és perquè cobrirà el dèficit de Girona', ha manifestat Nadal.

'Rentat de cara per als polígons industrials'

Durant un acte públic que Joaquim Nadal ha fet a Palafrugell, juntament al diputat socialista al Congrés Juli Fernàndez, el cap de llista ha anunciat que el PSC té previst fer un pla per modernitzar els polígons industrials. Nadal ha explicat que seria un pla com el que s'ha fet a les ciutats, el Pla de Barris, aplicat als polígons per tal de recuperar serveis, garantir l'accés ràpid a Internet i la introducció de les noves tecnologies. La inversió inicial per al projecte serien 100 MEUR. 'Els polígons s'han de posar al dia en allò que és exigible al segle XXI', ha manifestat.

Nadal ha dit que hi ha massa polígons mal urbanitzats i que cal 'regenerar' el teixit productiu  d'aquests espais industrials. El candidat socialista aposta per 'canviar la imatge' dels polígons i convertir-los en 'una imatge de marca del país'. 'Els polígons catalans no poden semblar el quarto dels mals endreços', ha manifestat Nadal.