El culebró sobre la paternitat de Salvador Dalí acabarà el Dia del Pare de 2020

L'Audiència de Madrid votarà sobre el recurs d'apel·lació de Pilar Abel el 19 de març

La secció 22 de l'Audiència de Madrid deliberarà i votarà el proper 19 de març de 2020 el recurs d'apel·lació presentat per la suposada filla del pintor Salvador Dalí, Pilar Abel.

L'octubre de 2017, el jutjat d'instrucció 11 de Madrid va tombar la demanda de paternitat que havia presentat i, a més, la va condemnar a pagar les despeses de tot el procés per la "temeritat" que va suposar seguir endavant amb el procés tot i que les proves d'ADN confirmaven que no era el seu pare.

Una decisió que Pilar Abel va recórrer. Per extreure l'ADN del cos de Dalí va caldre exhumar la tomba del pintor, enterrat al Museu Dalí de Figueres. Abel s'ha mostrat molt satisfeta perquè considera que el procés no s'ha acabat i que encara té opcions de guanyar aquest litigi. A més, assenyala que la vista es celebrarà, precisament, el dia del pare.

Aquest procediment judicial va obligar, fins i tot, a exhumar el cos de Salvador Dalí de la cúpula geodèsica del Teatre-Museu Dalí de Figueres. Una actuació que va produir-se el 20 de juliol de 2017 i que va generar una gran expectació mediàtica i amb la ferma oposició de la Fundació Salvador Dalí, que ja va anunciar accions contra Abel. Posteriorment, al març, la Fundació Salvador Dalí anunciava que s'havien restituït les restes extretes per fer les proves.

Després de comprovar les mostres d'ADN d'Abel i les extretes del cos del pintor, els resultats van descartar que fos filla de l'artista empordanès.

Tot i descartar aquesta relació familiar, Abel va decidir seguir endavant amb el procediment i al setembre es va celebrar el judici. Finalment, el 16 d'octubre, el jutjat de primera instància número 11 de Madrid va desestimar la demanda de paternitat i va obligar Pilar Abel a pagar les costes per la "temeritat" d'haver anat a judici tot i el resultat de les proves.