Retornen a Figueres les restes exhumades de Salvador Dalí

Estan en possessió de la Fundació al museu

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha confirmat aquest dimecres que ha rebut les restes del geni que es van extreure del cadàver el 20 de juliol de l'any passat i està a l'espera de concloure els "tràmits burocràtics" necessaris per "restituir" el cos. Durant la intervenció, els forenses van prendre mostres de cabell i es van endur ungles, dents i quatre ossos llargs del pintor.

La previsió és que l'operació per retornar les restes al seu lloc original es faci en la més estricta intimitat per evitar la situació que es va viure a l'estiu i obligarà a aixecar de nou la gran llosa que cobreix la tomba del geni del surrealisme.

L'exhumació del cos de l'artista es va fer arran de la demanda de paternitat interposada per Pilar Abel i les restes es van enviar a l'Institut de Toxicologia de Madrid, que va practicar les proves d'ADN. El resultat va descartar que Abel fos filla del pintor i el jutjat de Madrid que portava el cas va emetre sentència en la qual desestimava la demanda i imposava les costes del procés a la suposada descendent de l'artista. Abel, però, hi va presentar recurs (que el jutjat li va admetre) al·legant que no s'havia acreditat la cadena de custòdia de les proves i demanant que no se li fessin pagar les costes.