El Consell Comarcal de la Selva programa una jornada sobre violència de gènere el 25N

S'han previst conferències, xerrades i tallers

El Consell Comarcal de la Selva commemorarà el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere aquest divendres 23 de novembre en una jornada que inaugurarà el conseller de Benestar Social, Pere Garriga. Aquest acte té com a objectiu mostrar el compromís i la implicació de tots els agents socials i els ciutadans a través d’un treball conjunt per avançar cap a escenaris que propiciïn una Catalunya lliure de violència envers les dones.

Després de la sessió inaugural, que comptarà també amb la participació d’Ester Mas, la psicòloga del SIAD de la Selva, i Joan Busquets, el Cap del departament d’Atenció a les Persones, tindrà lloc una xerrada que porta per títol: “Autodefensa per a dones” a càrrec de Marga Puntada, entrenadora del Club Team Albino. Després d’aquesta primera xerrada hi haurà la Taula de Testimonis, amb la participació de testimonis de violència de gènere. Aquest és un dels moments més emotius i que genera més silencis durant la jornada matinal.

Després de la pausa es farà una conferència sobre “Dones i prostitució: com ens interpel•la el fenomen” a càrrec de la Dra. Pilar Albertín, professora de la Universitat de Girona.

La cloenda de la jornada matinal anirà a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

L’activitat es reprendrà a la tarda amb una activitat organitzada per les voluntàries del Punt Lila SCF 2018. Es farà una xerrada que porta per títol: “Punt lila: l’autoorganització popular feminista en contra de la violència sexista i lgtbifòbica.”

Tots els actes del matí de la jornada se celebraran a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva. Pel que als actes de la tarda, es faran a la biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners