Endesa amplia les mesures de protecció per a l'avifauna a la subestació de Sils

Els treballs han costat 6.000 euros

Endesa ha finalitzat recentment els treballs per ampliar els sistemes de protecció de l’avifauna amb la instal·lació de nous dispositius aïllants a diferents punts a la subestació de Sils, a Girona. D’aquesta manera, s’aconsegueix el doble objectiu de, per una part, salvaguardar l’avifauna i els petits mamífers que puguin accedir a la instal·lació i, per l’altra, garantir la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als més de 20.000 clients que s’alimenten d’aquesta subestació repartits en dotze municipis de la Selva i el Gironès.

L’actuació ha consistit en instal·lar proteccions als aïlladors i grapes d’amarrament a elements elèctrics i d’altres punts de la subestació susceptibles de provocar possibles descàrregues en cas que algun animal topés sobre un suport i fes contacte amb la infraestructura en tensió.

A més de la destacada repercussió mediambiental aquests treballs també milloren, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric a 20.393 clients que depenen de les línies intervingudes, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret, se’n beneficien clients de dotze municipis de la Selva i el Gironès: Caldes de Malavella, Maçanet de la Selva, Massanes, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres, Vilobí d’Onyar (Selva), Sant Andreu Salou i a Cassà de la Selva (Gironès).

Aquests treballs, que suposen una inversió de 6.000 euros, aportats íntegrament per l’empresa, responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat als territoris on la Companyia opera, en aquest cas, a la província de Girona. Endesa treballa per minimitzar l’impacte de les serves infraestructures per tal de conservar i protegir la diversitat natural.