ICV de Girona demana que s'aclareixi la responsabilitat de Calzada en la gestió de Caixa Girona

Joan Boada vol saber si s'ha comès cap delicte i si es va fer un us partidari de l'entitat

El president d'ICV a les comarques gironines, Joan Boada, ha afirmat aquest matí que cal investigar i esclarir la responsabilitat d'Arcadi Calzada en la gestió de Caixa Girona que la Generalitat de Catalunya ha investigat recentment. Per Boada és 'inconcebible' dir que Caixa Girona 'estava en una mala situació financera que l'ha portat a la seva absorció per part de 'la Caixa' i ara es faci públic que anualment va regalar 70 obres d'art durant 25 anys procedents de l'empresa de Calzada quan era president de Caixa Girona', ha dit.

Amb tot, el president d'ICV també ha fet menció a la incompatibilitat d'alts càrrecs de l'entitat vinculats a CiU, posant d'exemple a Jaume Torramadé (exalcalde de Salt per Unió Democràtica) els quals assegura van presentar descoberts en els seus comptes corrents 'més enllà dels terminis legals'. Per Boada, 'fa l'impressió que l'entitat s'ha gestionat de forma partidista i irresponsable', ha asseverat l'ecosocialista. Amb tot, el president de la formació política ha recordat que el motiu per el qual Caixa Girona era absorbida per 'la Caixa' havia de ser fruit del sistema financer, el qual abocava a l'entitat a la necessitat de fusionar-se. 'ara, l'ombra de la sospita planeja sobre la gestió que Arcadi Calzada va dur al front de l'entitat durant 13 anys després de la seva etapa com a diputat i vicepresident del Parlament per CiU', ha dit Boada.

En aquest sentit ICV assegura que la societat gironina 'mereix' conèixer el que ha passat amb Caixa Girona. 'Cal explicar bé què ha anat malament i ha portat a una reducció del 40% en l'Obra Social. Cal explicar bé què ha dut a l'absorció per part de La Caixa', demanen des de la formació política. Amb tot, ICV argumenta tenir 'l'autoritat moral per exigir una investigació', ja que 'mai ha estat vinculat a casos de corrupció' i, per això, demanen s'aclareixi si hi ha principis constitutius de delicte i si es va fer un ús partidista de l'entitat.