El restaurant Oreig ha estat escollit entre les persones que van completar la 8a Ruta de la Tapa de l'Anxova de l'Escala com a millor tapa d'aquest any, mentre que el restaurant Caravel·la s'ha endut el premi a la més original.
En aquesta edició s'han servit un total de 38.087 tapes, un 22% més que l'any passat, tot i que aquest any hi havia tres restaurants menys (un total de 45).
El rànquing a la millor tapa l'ha encapçalat el restaurant Oreig, seguit en segon lloc per la Clota i en tercer, empatats a punts, el Navili i Rocamar. També hi ha hagut un empat múltiple en la quarta posició, amb Uain, Laia i Quel, Dell'Arte i Caravel·la.
Pel que fa a la classificació com a tapa més original, el vencedor ha estat el Caravel·la. També en aquest ràquing el segon més votat ha estat la Clota. En tercer lloc han empatat Navili i Zucchero i, en quarta, Jardí de Pedra i Els Barrils.
D'altra banda, aquest matí s'ha fet un sorteig per repartir els diferents premis que hi havia per a les persones que han completat el total de la ruta, han fet un mínim de 20 tapes o han fet les 17 de fora del nucli urbà. Els guanyadors han estat:
-Premi d'un àpat al celler de Can Roca: Gerard Pippel (Holanda).
-Premi d'un àpat al restaurant Bo.Tic: Brodie John Deverell (Barcelona)
-Val de 50 euros per gastar als comerços de l'UBET abans del 30 de novembre: Juan Tirado, Laia Cabruja, Ana Martínez, Pilar Puig i Marta Moreno.
Finalment, el guanyador del premi del concurs de fotografia de la ruta a Instagram, ha estat per a l'usuaria @roser_at. S'havien penjat més de 200 fotos amb les etiquetes #anxovadelEscala #visitlescala #lEscalaMardEmpuries. El jurat ha valorat que la imatge inclou un element característic de l'Escala com és el monument a la gent del mar i que, a més, implica la idea de compartir la ruta, ja que s'hi veuen dues tapes.