El Vescomtat de Cabrera ja té marca, lema i logotip

Els 13 municipis que el conformen ho van acordar ahir en comissió

El Consell Comarcal de la Selva ha celebrat la tercera comissió de seguiment del projecte “Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera”, executat pel Consell Comarcal de la Selva i que compta amb la participació de 13 municipis de la comarca i el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

En el transcurs de la reunió, que s’ha celebrat aquest dijous, 18 d’octubre, a la sala d’actes del Consell, s’ha fet un debat entorn dels continguts de la conceptualització del projecte, part fonamental que assenta les bases sobre les quals es desenvoluparan la resta d’accions que hi ha previstes. També s’ha informat sobre l’estat actual d’execució dels punts més destacats de la reunió i s’ha consensuat el nom, la marca i el logotip del producte, així com la proposta de les quatre rutes conceptuals que estructuraran els 38 elements patrimonials que es senyalitzaran als municipis participants. Amb tot, la marca escollida és la de "Vescomtat de Cabrera", el nom "Vescomtat de Cabrera, la força d'un territori" i el lema "La força d'un territori".

Després d’aquesta primera part de la reunió, s’ha continuat amb l’exposició de l’estat d’execució actual del projecte, així com les accions programades per executar els propers mesos.

L’estratègia a seguir per assolir aquest objectiu parteix de la posada en valor del gran llegat patrimonial que ens ha deixat a la comarca la nissaga dels Cabrera, una de les senyories feudals més importants de Catalunya. A partir d’aquí es generarà una proposta conjunta d’actuacions dels 13 municipis participants, capaç d’atraure nous públics culturals i turístics. Aquestes actuacions inclouen un ampli ventall de propostes: rutes d’autodescoberta del patrimoni, recreacions virtuals, edició de materials interpretatius,etc que contribuiran de manera directa a la creació i promoció de nous productes culturals i turístics a la comarca.

Els municipis que participen en el projecte són Anglès, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres.

Aquest projecte, que compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, té com a objectiu generar i posicionar una proposta turística i cultural capaç d’actuar com a atractor de nous públics i de nous fluxos de visitants entre els municipis participants de la comarca de la Selva.