L'empresa de gestió de residus de la Selva inicia el camí per convertir-se en 100% pública

CESPA sortirà de l'empresa

El darrer Consell d’Administració de l’empresa NORA Serveis Mediambientals de la Selva SA ha pres una decisió que pot significar tot un impàs en la seva història si finalment es duu a terme: iniciar el camí per esdevenir 100% pública. El soci privat de l’empresa, CESPA SA del grup Ferrovial ha manifestat la seva voluntat de marxar, arran que l’estat espanyol ha comunicat recentment que considera que NORA és administració pública.

Aquesta petició del soci privat, doncs, ha provocat que el Consell d’Administració de NORA ho estigui considerant actualment. Ara bé, des de la part pública encara no s’ha pres una decisió en ferm, ja que caldrà valorar tant les condicions de sortida com el possible calendari. En aquest darrer sentit, l’Ajuntament de Blanes ha convocat una reunió amb els portaveus municipals per tractar la qüestió, i el Consell Comarcal de la Selva també ho té previst fer amb els seus consellers.

Igualment, es convocarà una reunió d’aquí a pocs dies amb els representants sindicals de la plantilla de treballadors per donar-los a conèixer aquestes novetats. Legalment el soci privat està obligat per contracte a mantenir l’assistència i col•laboració mentre la part pública ho consideri necessari.

L’empresa de gestió de residus de la Selva NORA està participada en un 50% de les accions pel Consell Comarcal de la Selva, 40% de CESPA i 10% de l’Ajuntament de Blanes. Dóna servei a 19 municipis de la comarca, i en aquest sentit el consistori blanenc és el principal client de l’empresa de residus, ja que més del 60% dels ingressos totals de la societat provenen d’aquest municipi.

Próximament, a partir de l’1 de novembre, NORA també passarà a donar servei al municipi de Tossa de Mar, i la previsió de facturació s’elevarà a 13 M€ per a l’any 2019. A partir de llavors, també passarà a comptar amb una plantilla de 185 treballadors. L’empresa CESPA SA va adquirir la seva participació a NORA en un concurs públic celebra al 2009, i tenia una durada prevista de 16 anys.