Projecció dels curtmetratges del projecte #itutambé

Els passis es faran arreu de la comarca de la Selva

Els curtmetratges, que s’han realitzat en els tallers audiovisuals del projecte #itutambé, del programa de desenvolupament comunitari de la Selva, es projectaran durant aquest mes d’octubre. Les projeccions es fan a les urbanitzacions on s’ha realitzat els tallers durant el primer semestre d’aquest any. Així, el dilluns 8 d’octubre es va donar el tret de sortida amb el passi del curtmetratge de Sils, a Vallcanera. Aquest dimecres, 10 d’octubre, es farà la projecció del curtmetratge de Vidreres, a l’urbanització d’Aiguaviva Park, a les cinc de la tarda.

La resta de projeccions es faran el dilluns 15 d’octubre a Maçanet de la Selva, a Montbarbat, a les cinc de la tarda. El dimecres 17 d’octubre es farà la projecció del curtmetratge a Riudarenes, a Can Fornaca. Les dues últimes projeccions seran el dimarts 23 d’octubre a Santa Coloma de Farners, al Cercle Jove, a les cinc de la tarda i el dijous 25 d’octubre a Massanes, també a les cinc de la tarda.

Els tallers audiovisuals per a joves que s’han dut a terme, en el marc del projecte de desenvolupament comunitari #itutambé, van finalitzar el passat mes de juny

Els curtmetratges són el fruit de tres mesos de treball, durant els quals els joves s'han introduït en el llenguatge audiovisual: tipus de plans, moviments de càmera, elaboració de guió, gravació, producció i postproducció, entre d'altres.

El projecte #itutambé es desenvolupa a diverses urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais sovint allunyats del nucli urbà i de crear xarxa social. El projecte inclou un treball comunitari previ que es tradueix en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi.

Aquesta iniciativa la financen la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i la coordina el Departament del Pla d’Inclusió i Ciutadania de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Des de l’any 2013 el Consell ha gestionat aquest projecte amb l’objectiu de dinamitzar aquests territoris i posar en contacte els seus veïns.