La trobada Coop'art posa en comú les dificultats del sector artesà

Es va celebrar dilluns a Anglès

La sala Fontbernat d’Anglès (Selva) va acollir la trobada d’artesania del Ter-Brugent en el marc del projecte COOP’ART, que gestiona l’ens comarcal en sis municipis d’aquesta àrea. La trobada, que es va fer dilluns 8 d’octubre, va reunir diferents agents vinculats als àmbits artesanals i artístics que treballen a la zona del Ter-Brugent, en un ventall de disciplines que va des del moble artesà fins la confecció de roba per infants, passant pel disseny, la creació en fusta, la bijuteria, la talla i la pintura, entre d'altres.

En el transcurs de la sessió es van presentar el resultats preliminars de la diagnosi del sector artesanal-artístic del Ter-Brugent i es van posar en comú amb els assistents les idees clau. Així, es va treballar entorn de les principals dificultats i oportunitats d’aquest sector i es van plantejar les prioritats a tenir en compte dins les actuacions a realitzar en el marc del projecte COOP’ART els pròxims dos anys.

Aquest és un projecte transfronterer on participen diferents regions franceses del Midi-Pyrénées i el Languedoc-Roussillon, i de Catalunya. Des de l’ens selvatà es gestiona el projecte en sis municipis de l’àrea del Ter-Brugent: Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Feliu de Pallerols i Susqueda. Així, de cara els dos pròxims dies, entre 2018 i 2020 el projecte contempla diverses actuacions de suport al sector de l’artesania artística com ara formacions, assessorament empresarial, intercanvi professional, esdeveniments de promoció, etc.

El projecte és cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu del POCTEFA és reforçar l’integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.