Registren de nou la clínica iDental de Girona buscant documentació

La Policia Nacional està fent un operatiu a nivell nacional

La Policia Nacional ha entrat a registrar la clínica iDental de Girona per confiscar equips informàtics, recopilar proves per tornar-les als pacients afectats i elaborar un inventari d'actius.L'operació Apolonia, posada en marxa per ordre del jutjat d'instrucció número 5 de Madrid, afecta 23 clíniques que la franquícia en 21 províncies d'arreu d'Espanya que en aquests moments també estan essent registrades.

A l'interior d'aquestes clíniques, la Policia intervindrà equips informàtics que alberguen expedients mèdics dels afectats després del tancament pel presumpte frau, a fi que poden recuperar les seves proves, completar el seu tractament i, si escau, denunciar la seva situació. A més, els registres permetran fer un inventari perquè l'ORGA (Oficina de recuperació i Gestió d'Actius) procedeixi a la venda anticipada per a un possible rescabalament econòmic als afectats.

Aquesta és una tasca en la qual participen 300 efectius de diferents unitats com a agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV), la Unitat d'Investigació Tecnològica (UIT) o les diferents brigades provincials de Policia Judicial, a més de les conselleries de Sanitat, els col·legis d'odontòlegs i l'ORGA. Els registres que s'han de practicar durant la jornada són continuació que els efectuats el 3 d'agost, quan van ser inspeccionades 19 clíniques de Mallorca, Tarragona, Girona, Barcelona, ​​Sevilla, Còrdova, Almeria, Cadis, Màlaga, Saragossa, Gijón, València, Alacant, Castelló, Madrid i Múrcia.

Ho va fer pel "volum extraordinari de la causa", l'existència "de milers o desenes de milers de perjudicats" repartits per tot Espanya i l'existència d'una complexa estructura societària i de finançament. Fa una setmana, representant de les 14 comunitats autònomes afectades, és a dir, totes excepte Navarra, Balears, La Rioja i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, van acordar amb el jutge De la Mata posar en comú les dades de centenars de milers de perjudicats per agilitar la investigació de la macrocausa.