Presó provisional per a l'home que va matar el seu germà a cops de crossa a Palafrugell

El detingut ha passat a disposició judicial aquest matí

El detingut divendres a la tarda per, suposadament, matar el seu germà a cops de crossa al domicili que compartien al carrer Caritat 84 de Palafrugell ha passat a disposició judicial aquest dilluns. El Jutjat d'instrucció número 4 de la Bisbal d'Empordà ha ordenat, després de prendre-li declaració, l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança investigat per un delicte d'homicidi.

Va ser el mateix autor confés del crim qui va avisar la policia. Cap a les set del matí del divendres va anar fins a l'oficina d'atenció a la ciutadania de l'Ajuntament de Palafrugell i va dir que s'havia trobat el seu germà, a casa, estès a terra i ple de sang. Una treballadora va avisar immediatament la Policia Local, que es va desplaçar fins a l'immoble on hi havia la víctima ja morta i amb signes evidents de violència. Els investigadors de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona es van fer càrrec del cas.

En un primer moment, el sospitós, que té 51 anys, es va desvincular de la mort del seu germà, va negar que haguessin discutit i va assegurar que va trobar el cos quan s'havia aixecat a primera hora del matí i havia baixat a la planta baixa de la casa per anar a buscar un got de suc. Poca estona després, però, i durant la reconstrucció que la comitiva judicial feia a l'immoble, va confessar els fets.

Segons va explicar, les baralles entre els dos eren constants des que havia acollit la víctima a casa seva a l'abril, després de sortir de la presó. El sospitós detalla, fins i tot, que el va fer fora de casa a principis de mes però el va acabar tornant a acollir perquè dormia en un banc al carrer i cap altre familiar se n'ocupava.

Aquella nit, segons la seva versió, van començar a discutir per desavinences domèstiques. Durant el dia, assegura, havien estat bevent gran quantitat d'alcohol i també havien fumat porros. La disputa va anar a més i vam acabar arribant a les mans. El sospitós detalla que es van colpejar mútuament amb crosses (els dos en feien servir). Durant l'agressió, afegeix el sospitós, el seu germà va caure bocaterrosa a l'entrada de la seva habitació i el detingut va decidir anar a dormir per evitar tornar-se a barallar.

L'endemà al matí va ser quan es va adonar que la víctima estava morta i va anar a demanar ajuda a l'ajuntament. L'anàlisi forense avalaria la versió de la baralla perquè els dos germans tenen diverses lesions, tot i que la víctima tenia abundants cops al cap. Durant la inspecció ocular els Mossos d'Esquadra van recollir diversos fragments d'una crossa que podria ser l'arma del crim.