Denuncien una dona de Blanes per abandonar una gossa

La veïna s'enfronta a una sanció d'entre 2.001 i 20.000 euros

Els Mossos d'Esquadra han denunciat una veïna de Blanes (La Selva) per haver abandonat una gossa. Els fets es remunten a la segona quinzena de juliol, quan un veí de Canet de Mar va donar l'animal a la dona. A finals de mes, l'home va intentar contactar amb la receptora per tal de formalitzar el canvi de titular de la gossa al cens municipal d'animals de companyia (el termini és de 30 dies a partir de la data d'adquisició), però ella no va respondre als requeriments.
El 30 de juliol la dona va voler tornar l'animal al seu anterior propietari i el va amenaçar amb diversos missatges al mòbil que el denunciaria per abandonament si es negava a tornar-lo a acollir. Uns dies més tard, l'home va saber que la gossa era al centre d'acollida d'animals de la Selva, a Tossa de Mar, perquè havia sigut abandonada a Riells i Viabrea. Davant d'això, l'antic propietari la va anar a buscar per fer-se càrrec d'ella de nou. La veïna s'enfronta a una sanció d'entre 2.001 i 20.000 euros.
 
L'home de Canet de Mar va explicar als Mossos d'Esquadra l'abandonament de la gossa. Els agents, després de confirmar la versió del titular de la gossa, van denunciar la veïna de Blanes.

L'abandonament d'animals de companyia pot significar multes d'entre 2.001 a 20.000 euros per una infracció administrativa molt greu a la Llei de Protecció dels Animals 2/2008. En l'àmbit penal pot comportar, a part d'una pena de multa, la inhabilitació especial de tres mesos a un any per a l'exercici de la professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per a la seva tinença.