Els Bombers estabilitzen el foc de Roses que tot apunta hauria estat intencionat

En poc més de dues hores han aconseguit dominar les flames

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzats a dos quarts de vuit del vespre l'incendi forestal que des de tres quarts de cinc de la tarda afecta la zona del Coll del Pení, a Roses (Alt Empordà). Segons han informat els Agents Rurals, una de les principals hipòtesis amb les que es treballa és que el foc hagi estat intencionat, degut a que s'han generat quatre focus ben diferenciats al llarg del tram de la GI-614 que ha restat tallada entre Roses i Cadaqués. Aquests, tenien una superfície estimada de 2,5 hectàrees, 2 ha, 1 ha i 200 metres quadrats cadascun. Les condicions atmosfèriques també han propiciat la propagació de les flames, amb un vent sostingut de 14 km/h i una tramuntana que arribava a cops de fins als 41 km/h.
Com a mesura preventiva, aquest cos ha demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats. A més, s'ha tallat la GI-613, que uneix Cadaqués amb Port de la Selva, i s'han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi. Aquestes carreteres han quedat reobertes a les 19:50h segons ha anunciat Trànsit.
 
Per la seva banda la companyia d'autobusos Sarfa ha anunciat que suspenia el servei de línia L3 i L12 que uneixen Roses amb Cadaqués a partir de les 17:15h i fins a nou avís com també ha suspès el tram entre Llançà i Port de la Selva a partir de les 18:30h i fins a nou avís.
 
L'avís de foc s'ha rebut a les 16.44 hores i en aquests moments encara hi treballen part dels 16 mitjans aeris i una quarantena de dotacions terrestres de Bombers, tres unitats dels Agents Rurals, sis de les Agrupacions de Defensa Forestal, deu patrulles de Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local, efectius de Protecció Civil i una ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).