Els Bombers treballen en un incendi al Coll del Pení, a Roses

Unes cinquanta d'unitats intenten extingir les flames

  • ADF Port de la Selva
    Fotos: ADF Port de la Selva
  • Empordà TV
    Fotos: Empordà TV
  • Empordà TV
    Fotos: Empordà TV
  • Xavier Grau Troyano
    Fotos: Xavier Grau Troyano
  • Les flames vistes des de Pedret i Marzà
    Les flames vistes des de Pedret i Marzà
  • Agents Rurals
    Fotos: Agents Rurals

(Actualitzat 19:54h)

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció d'un foc que s'ha declarat pels voltants de tres quarts de sis de la tarda a la zona del Coll de Pení de Roses (Alt Empordà). Segons informen fonts dels Bombers, es tractaria d'un incendi forestal amb quatre focus actius que semblaria indicar que ha estat provocat segons apunten els Agents Rurals. Les seves extensions serien de 2,5 hectàrees (ha), 2 ha, 1 ha i 200 metres quadrats aproximadament. Amb tot, els quatre focus es trobarien estabilitzats segons han assegurat els Bombers a les 19:24h

En aquests moments hi estan treballant 35 unitats terrestres i catorze d'aèries per tal d'apagar el foc. Al dispositiu s'hi han afegit deu patrulles dels Mossos d'Esquadra, Policia Local de Roses, Protecció Civil, tres unitats dels Agents Rurals, sis de les ADF i una ambulància del SEM desplaçada de forma preventiva.

A causa d'aquest incendi, el Servei Català de Trànsit ha informat que resta tallada la carretera GI-614 que uneix Roses amb Cadaqués amb cues de fins a tres quilòmetres per sentit. El punt exacte és a l'alçada de les urbanitzacions de Mas Boscà i Mas Fumats. També s'ha tallat la GI-613 que uneix Cadaqués amb Port de la Selva.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, com a mesura preventiva, s'ha demanat el confinament dels veïns de les urbanitzacions de Puig-Rom i Mas Fumats. També han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi.

Pel que fa a les condicions del temps el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha assegurat que a Roses hi ha una temperatura de 31,6 graus centígrads amb una humitat del 32% i un vent sostingut de 24 km/h i ratxes de tramuntana que arriben fins els 41 km/h, que es mantindrà fins al final del dia.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha explicat en directe al 324 que és optimista amb les tasques d'extinció però considera que el vent de Tramuntana és un inconvenient encara "que va baixant i queden hores de sol".

Per la seva banda la companyia d'autobusos Sarfa ha anunciat que suspèn el servei de línia L3 i L12 que uneixen Roses amb Cadaqués a partir de les 17:15h i fins a nou avís. També han suspès el tram entre Llançà i Port de la Selva a partir de les 18:30h i fins a nou avís.