El TSJC confirma els 20 anys de presó per a l'autor del crim de Tots Sants a Figueres

El tribunal rebutja el recurs d'apel·lació que va presentar la defensa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna de 20 anys de presó per a l'autor del crim de Tots Sants a l'exterior del cementiri de Figueres l'any 2013.

El tribunal ha desestimat el recurs d'apel·lació contra la sentència de l'Audiència de Girona presentat per la defensa de Juan Fernández Cortés, que al·legava contradiccions i falta de motivació del veredicte del jurat popular. La sentència el condemna a 19 anys pel delicte d'assassinat amb traïdoria i a 1 per tinença il·lícita d'armes.

També li imposa una indemnització de 375.000 euros per als familiar de la víctima i la meitat de les costes judicials, incloses les de l'acusació particular. El tribunal confirma també l'absolució de l'altre acusat. El jurat popular va declarar Juan Fernández Cortés culpable per unanimitat i va declarar no culpable l'altre acusat, per cinc vots a quatre, perquè no va considerar provat que entregués l'arma a l'autor del crim just abans que disparés a la víctima una ràfega de deu trets amb una arma prohibida.

El crim es va produir el dia de Tots Sants de 2013 a l'exterior del cementiri de Figueres. La sentència considera provat que pels volts de les dotze del migdia Juan Fernández Cortés va disparar una ràfega de deu trets contra la víctima amb la intenció d'acabar amb la seva vida. Com a conseqüència dels impactes, va patir una hemorràgia massiva i va morir.

El tribunal considera provat també que la víctima no va poder defensar-se per tres motius: no tenia cap arma en el seu poder, la potència "letal de l'arma" utilitzada i la distància en la qual es van disparar els trets.

També constata que l'autor material del crim tenia una pistola semiautomàtica considerada prohibida.

El cas el va jutjar un jurat popular el mes de juny de 2017. Per unanimitat, va declarar Juan Fernández culpable d'assassinat i de tinença il·lícita d'armes. En canvi, va declarar no culpable per cinc vots a quatre el seu oncle perquè no considerava provat per li passés l'arma de foc a l'autor material del crim ni tampoc que l'arma utilitzada fos seva.

L'Audiència de Girona va condemnar l'autor del crim 20 anys de presó recollint el veredicte del jurat. La defensa va presentar un recurs d'apel·lació contra la sentència al·legant l'existència de contradicció i de falta de motivació en el veredicte del jurat.

El TSJC ha desestimat el recurs i ha confirmat la sentència de l'Audiència de Girona condemnant a 20 anys de presó l'autor del crim pels delictes d'assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d'armes. A més, li imposa una indemnització de 375.000 euros per als familiars de la víctima i la meitat de les costes judicials, incloses les de l'acusació particular. També confirma l'absolució de l'altre acusat dels delictes d'assassinat amb traïdoria i de tinença il·lícita d'armes.

Contra la resolució es pot presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.