Recullen 300 quilos de brossa a l’espai litoral Castell-Cap Roig

Hi van participar una quarantena de voluntaris

Seguint la dinàmica dels darrers anys i amb l’objectiu de potenciar activitats que motivin la conscienciació ciutadana pel respecte i la cura per l’àmbit marí, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós va organitzar diumenge passat una jornada de voluntariat per la neteja del litoral palamosí.

Aquesta proposta es va centrar en l’espai natural de Castell-Cap Roig i en un àmbit que, centrat a la platja de Castell, abastava des de S’Alguer i fins a cala Estreta.

Uns quaranta voluntaris

Prop de quaranta persones, que prèviament s’havien inscrit a les oficines de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, varen participar d’aquesta jornada que va incloure un grup de neteja pe terra i un altre per mar, en aquest cas a bord de caiacs.

Les tasques de recollida a terra es van centrar en les platges i camins de ronda d’aquest àmbit que els voluntaris varen recórrer durant bona part del matí.

Des de l'aigua es va poder arribar a aquells espais que no tenen un fàcil accés per terra, en aquest cas mitjançant la utilització que els voluntaris varen poder fer dels caiacs de l'empresa Kayaking Costa Brava, col·laboradora amb l'activitat.

300 quilos de brossa majoritàriament plàstics

Mitjançant la neteja realitzada aquest diumenge es van poder recollir prop de 300 quilos de brossa, entre residus de plàstic, fusta, alguns elements metàl·lics i llaunes.

Un cop recollida tota la brossa l’activitat es va tancar al migdia amb un refrigeri per a tots els participants, que va comptar amb la col·laboració de la cervesa La Brava.

Cicle d’activitats mediambientals de primavera

Aquesta recollida de la brossa formava part de la setmana "Let’s clean up Europe" que s'organitza a tot el continent europeu per conscienciar sobre la necessitat de mantenir nets els espais naturals.

La proposta també s'ha inclòs dins de l’ampli programa d’activitats mediambientals de primavera que està organitzant durant el darrer mes l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós.

Precisament la programació d'activitats d'aquest cicle seguirà demà dimarts amb la xerrada "Som energia" que es durà a terme a les 19.30 h, a la biblioteca de Palamós; i que es tancarà el dia 16 de juny una demostració de la pràctica de la pela del suro.

Concurs d'instagram

Com és habitual en les propostes d'activitats que s'organitzen a Palamós coincidint amb cada estació de l'any, s'inclou també el concurs fotogràfic d'instagram.

En aquest cas i amb l'etiqueta #gavarrespalamos, té l'objectiu d'aconseguir la millor fotografia que mostri l'essència de l'espai natural de les Gavarres. El premi a la millor imatge serà un bateig de submarinisme per a poder realitzar durant aquest estiu.