El Vívid programa un cicle teatral entre vinyes i cellers

Tindrà lloc a sis cellers de Garrigella i Capmany

Aquest i el proper cap de setmana sis cellers de Garriguella i Capmany (Alt Empordà) acolliran representacions de microteatre amb tast de vins És una de les principals novetats d'enguany del Vívid, el mes de les experiències enoturístiques de la Costa Brava. El món del vi i del teatre s'uneixen per oferir un maridatge cultural per a tots els sentits. Cada una de les funcions tindran una durada de quinze minuts, que es representaran en espais com les sales de bótes o les vinyes.

«​Escenes entre vinyes amb Festival Píndoles. Microteatre fora del teatre​» és el títol del cicle organitzat pels cellers Masetplana, Cooperativa de Garriguella, Mas Llunes, Pere Guardiola, Oliveda i Vinyes d'Olivardos, i la companyia Festival Píndoles. Aquest cap de setmana es representaran a Garriguella els espectacles ​«El Catalon d’una nit d’estiu», «Fuck You» i «On la Tempesta deixà pau intensa».​ El cap de setmana següent, a Capmany, es programaran tres espectacles diferents: ​«​Happy Birthday Jamie Love​»,​​«​La Gloriosa Conquesta de Pol Sud​»​i ​«​Rodeo Road​». En tots els casos, els assistents gaudiran d'un tast de vins als cellers que acullen les representacions. Les entrades es poden comprar al web del Vívid (​vivid.costabrava.org)​. El preu és de 20 euros i inclou l'entrada per veure tres representacions de microteatre i el tast de vins corresponent a cada celler.

Un mes amb experiències al voltant del vi a l'Empordà

El Vívid ofereix una quarantena d’activitats durant els caps de setmana del mes d’abril, amb prop de dues mil places. A banda del cicle teatral entre vinyes, en aquesta edició del Vívid també hi ha altres novetats que s’incorporen a la programació com ara els tastos en globus aerostàtic, a Figueres i al celler La Vinyeta, o els «​Tastos amb personalitat​», que protagonitzaran personatges populars vinculats d’una o altra manera al món del vi. L'escriptora Empar Moliner ─gran aficionada als vins─, l'actor Carles Xuriguera ─elaborador de vins a l'Empordà─, el periodista Marcel Gorgori ─que va ser director del programa ​En clau de vi​─ i l’escriptor Martí Gironell ─amb diversos llibres vinculats a aquest món─ seran els encarregats de dirigir aquests tastos. Tots quatre faran una tria dels vins de l’Empordà que més els agraden i els compartiran amb els participants d’aquestes activitats.

Un monòleg sobre el vi de l’escriptor i humorista Jair Domínguez, activitats d’enocaiac i enosenderime, concerts de música maridats, menús especials Vívid, dinars entre vinyes i propostes per a tota la família són altres ofertes destacades de la programació d’enguany d’aquest esdeveniment.

La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com de 105 socis que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

En les primeres edicions, el Vívid s'ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que se celebren anualment a Catalunya. La proposta compleix la cinquena edició, consolidada com una activitat de referència en el sector vitivinícola del país.