Condemnat un veí d'Olot per lesionar a la seva fillastre mentre li netejava les parts íntimes

La sentència obliga el processat a pagar una indemnització de 2.935 euros

D'afrontar 15 anys per haver abusat de la seva fillastra a sortir amb una condemna de 6 mesos per haver-li netejat el cul massa fort. L'Audiència de Girona ha sentenciat el cas de l'home a qui va jutjar a porta tancada a mitjans de gener.

El cas es remunta al març del 2016. L'acusat, que ara viu a Santa Coloma de Gramenet, aleshores estava casat amb una olotina que tenia dues filles d'una relació anterior. Tots ells vivien a la capital de la Garrotxa.

Segons recull la sentència, la tarda-vespre del dia 18, Roberto Ferreres es trobava a casa amb les dues nenes. Cap a quarts de nou de la nit, la petita va anar al lavabo i va demanar ajuda per netejar-se. L'acusat hi va anar, però a l'hora de passar-li un tros de paper higiènic o una tovalloleta, ho va fer amb tanta força que la va acabar lesionant.

De fet, la sentència esmenta que li va arribar a introduir un dit a la vulva sense adonar-se'n i li va provocar una fissura. L'endemà, com que la nena sagnava, el matrimoni la va dur fins a l'hospital d'Olot i va ser allà on els metges li van detectar la ferida i li van haver de fer tres punts de sutura per frenar l'hemorràgia.

Això va fer saltar totes les alarmes i va provocar que l'home acabés assegut a la banqueta acusat d'haver abusat sexualment de la fillastra. S'enfrontava a una pena global de 15 anys de presó, a passar-se'n 10 més en llibertat vigilada, a no poder-se acostar a menys de 200 metres de la menor durant tot aquest temps i a haver-la d'indemnitzar amb 7.000 euros.

"Molt fort i molt bèstia"

L'Audiència de Girona, però, rebutja que Roberto Ferreres abusés en cap moment de la petita. Simplement, el tribunal considera que va fer-li mal a l'hora de netejar-la. Per concloure-ho, es basa en la mateixa declaració del processat –que admetia ser "molt fort i molt bèstia"- i també en la que va fer la menor durant l'exploració en fase d'instrucció (allà, la nena va explicar que el seu padrastre li havia fet mal, però no va esmentar cap abús).

Per tot plegat, el tribunal acaba condemnant Ferreres per un delicte de lesions per imprudència greu. I aquí, li imposa la pena màxima que preveu aquest tipus penal –sis mesos- tenint en compte "l'edat de la menor, el risc creat i el resultat produït".

En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga Ferreres a indemnitzar la menor amb 2.935 euros. La sentència, que ha emès la Secció Quarta de l'Audiència, no és ferma i s'hi pot interposar recurs de cassació en el termini de cinc dies.