Zoido es desplaça a l'Alt Empordà per mostrar el seu suport a la policia i la Guàrdia Civil

"No hi ha ningú al govern d'Espanya que no defensi la vostra actuació a Catalunya", ha dit

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'ha desplaçat aquest dissabte per sorpresa a l'Alt Empordà per mostrar el seu suport al dispositiu de la policia espanyola i la Guàrdia Civil mobilitzat a Catalunya. Zoido ha agafat de bon matí un avió militar a la base militar de Torrejón de Ardoz i ha començat la jornada en un hotel de la Jonquera, on ha esmorzat amb diversos agents allotjats a l'establiment.
 
Posteriorment, el ministre de l'Interior ha aprofitat la visita llampec per apropar-se a la base militar de Sant Climent Sescebes per dinar amb els guàrdies civils reubicats en aquestes instal·lacions de l'exèrcit de terra. Zoido no ha desautoritzat directament el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per haver demanat perdó per les càrregues policials de l'1-O però ha volgut deixar clar que "no hi ha ningú al govern d'Espanya que no defensi l'actuació de la policia i la Guàrdia Civil a Catalunya".
 
"Us vull expressar l'orgullós que està el govern de la magnífica feina que esteu fent a Catalunya. No hi ha ningú que no avali la vostra actuació per defensar els drets i les llibertats de tots els catalans", ha insistit el ministre de l'Interior, que ha assegurat que "es posarà davant els jutges a tots aquells que volen trepitjar els drets i la dignitat dels agents, a banda de denunciar per delicte d'odi aquells que ho intentin".
 
Es tracta de la segona visita aquesta setmana de Zoido a Catalunya després que dimecres es desplacés al port de Barcelona per reunir-se i animar els agents que s'allotgen als dos ferris flectats pel govern espanyol. Paral·lelament, ahir a la tarda va transcendir que el ministre de l'Interior havia enviat una carta a tots els policies i guàrdies civils per assegurar-los que els dona suport "tot un país".