17 discoteques i bars de Lloret han d'entregar la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció

Els locals d'oci nocturn tenen deu dies per respondre al requeriment de l'Ajutament

Lloret de Mar (Selva) ha passat a l'acció i intensifica el control damunt els locals d'oci nocturn del municipi que estan obligats a tenir vigilants de seguretat. Tot i que en un principi el consistori va anunciar que s'enviarien una cinquantena de requeriments, al final seran disset.

Les demandes afecten aquelles discoteques i bars musicals que tenen un aforament superior a 500 persones. I que són els que, per llei, estan obligats a tenir contractats vigilants de seguretat. Els requeriments sortiran aquest dijous mateix del consistori, després que s'hagin consensuat en una reunió celebrada entre les diferents àrees implicades –com ara Activitats- i representants de la Policia Local.

L'escrit reclama als propietaris d'aquests locals d'oci nocturn que entreguin a l'Ajuntament tant la memòria de seguretat com el pla d'autoprotecció. Uns documents que, a la declaració de responsabilitat que van signar al maig, i que venia avalada amb la signatura d'un enginyer, els propietaris de les discoteques i bars ja hi van fer constar que estava tot en ordre.

Contractes dels vigilants

Sobretot, entre els punts on el consistori de Lloret de Mar incidirà més és en veure si les discoteques i els bars tenen vigilants de seguretat. Per això, l'Ajuntament sol·licita als responsables dels locals que dins la documentació hi adjuntin també els contractes d'aquest personal.

Les discoteques i els bars musicals tindran un termini de deu dies per respondre el requeriment. En cas que l'Ajuntament detecti algun incompliment de la normativa, l'alcalde, Jaume Dulsat, ja va anunciar que obririen expedients administratius als locals.

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit incrementar el control damunt aquestes discoteques i bars musicals arran del crim a l'interior del St. Trop. Aquesta discoteca, on va morir el jove italià de 22 anys, havia contractat nou controladors d'accés, però no tenia cap vigilant de seguretat. Aquesta deficiència es va posar de relleu arran de l'agressió mortal que va acabar amb la vida del turista.

De moment, el consistori manté el St. Trop tancat de manera cautelar. L'advocat de la discoteca, Joaquim Boadas, va entregar ahir la documentació que li requeria l'Ajuntament perquè el local pugui reobrir. Entre els escrits que es van aportar, hi havia els contractes de dos vigilants de seguretat. El consistori està estudiant ara la documentació per veure si està tot en ordre abans d'emetre el decret de reobertura.