Blanes segueix treballant per celebrar l'Ensorra't divendres a la platja

Divendres el jutge va demanar a l'ajuntament una ampliació de les al·legacions

L'Ensorra't, el punt de trobada dels joves a la Festa Major de Blanes (Selva), va començar a perillar el passat 6 de juliol. Aquell dia, un matrimoni del municipi i que viu a una zona propera a aquest festival, va presentar un recurs contra la seva celebració.

E jutjat contenció administratiu de Girona va admetre a tràmit la petició i va donar tres dies hàbils a l'Ajuntament per respondre a través d'unes al·legacions. També va decretar, de manera cautelar, traslladar el festival a 2,5 quilòmetres.

Després de presentar les al·legacions, divendres passat el jutjat va demanar una ampliació dels motius exposats pel consistori. Un fet que, segons el regidor de joventut, Joel Comas, és "una bona notícia" perquè la celeritat inicial s'està mantenint.

Comas també ho considera positiu perquè, segons els han dit els serveis jurídics municipals, es podria interpretar com que el jutge vol més detalls perquè hi ha arguments vàlids per mantenir la celebració de l'Ensorra't al mateix lloc. La mesura cautelar del jutge és traslladar-ho 2,5 quilòmetres mentre estudia el cas.

Abans de portar-ho als tribunals, el veí de Blanes ja havia presentat dues instàncies al consistori. En una demanava que se suspengués l'Ensorra't, programat entre els dies 21 i 25 de juliol. A l'altra, reclamava al consistori que, si el festival es portava a terme, se li fes un estudi sonomètric des de dins del seu domicili.

"El festival va endavant", segons Comas, que creu que el fet que duri cinc dies, tingui els concerts que té i es faci a davant del mar són totes els ingredients de l'Ensorra't i no volen renunciar a cap d'ells. El regidor també recalca que "són dels pocs escenaris de Festa Major de Catalunya que compleixen tota la normativa".

Aquest fet, assegura, fa que molts joves del municipi estiguin "molestos" amb el recurs del matrimoni. "La gent està molesta perquè es compleixen els horaris", diu Comas. A més, afegeix que en una edició anterior del festival –l'Ensorra't es va començar a celebrar el 2012- es van gastar 5.000 euros de la partida pressupostària en un limitador del so "i no en fer més concerts".

Cinc nits de festa

L'Ensorra't es va començar a celebrar el 2012 a la Festa Major de Blanes, al passeig Pau Casals de la localitat. Aquest any està previst que comenci divendres 21 i s'acabi el dimarts 25 de juliol. Cada nit hi actuen tres grups diferents i es clou amb un DJ. Entre els grups anunciats hi ha Itaca Band o LágrimasdeSangre.

El festival Ensorra't pren el nom d'allà on se celebren els concerts: la mateixa platja. El certamen és hereu de les Barrakes de Blanes, que durat molts anys es van dur a terme a l'antic camp de futbol d'Els Pins. Sempre té lloc durant les nits de la festa major.