El Consell Local de Joventut de Blanes reivindica fer l'‘Ensorra’t’ a la platja

Asseguren que tots els concerts es fan amb un limitador de so

El Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB) ha reaccionat després que l'Ajuntament de Blanes va donar ahir a conèixer la demanda interposada per un matrimoni veí del municipi contra l’’Ensorra’t’. L'entitat, que s’encarrega d’organitzar el Festival de Música Jove a la Platja per encàrrec de l’Ajuntament, ha emès un comunicat.

En l’escrit, els membres del CLJB recorden que al llarg de totes les edicions del festival –aquest 2017 serà la sisena- s’han trobat amb representants de la PoliciaLocal, Protecció Civil i les àrees implicades de l’Ajuntament de Blanes per vetllar per una bona convivència amb els veïns i totes les persones relacionades amb l’esdeveniment. En aquest sentit, s’han preocupat per atendre les peticions i suggeriments que han sorgit.

En relació al nivell de soroll que fa el festival –una de les raons que han motivat la queixa dels veïns per demanar l’anul·lació o desplaçament dels concerts-, es remarca que durant tots els dies es compta amb un limitador de so per no sobrepassar els límits legals permesos. En cada edició s’han contractat aquests serveis, i tant l’any passat com aquest 2017 es comptarà amb l’empresa especialitzada que s’encarrega d’aquest mateix aspecte al Sónar Barcelona.

D’altra banda, recorden que la Comissió Musical de l’’Ensorra’t’ sempre s’ha mostrat amatent i a disposició dels veïns de la zona on es fan els concerts, oberts a col·laborar en el què fes falta. Fins i tot han rebut mostres d’agraïment de residents del voltant que els han agraït aquest interès, reconeixent que s’havien esmerçat esforços en molestar el mínim possible, tenint en compte que lògicament es tracta d’actuacions musicals i que necessàriament han de ser audibles.

El CLJB reivindica fer el festival

Per tots aquests motius abans esmentats, els membres del Consell Local de Joventut asseguren estar molt tranquils. Avancen que seguiran treballant en els preparatius del festival, que ha de tenir lloc d’aquí a poc més d’una setmana, des del divendres 21 fins el dimarts 25 de juliol, a partir de dos quarts d'onze de la nit la sessió inaugural i a un quart de dotze de la matinada la resta de dies.

Tal com es recull al seu comunicat, reivindiquen que es pugui fer el festival amb tota normalitat a l'antic emplaçament, alhora que agraeixen l’esforç i la implicació que està demostrant l’Ajuntament de Blanes i totes les seves àrees implicades per recolzar l’objectiu que el festival es pugui dur a terme. Igualment, han agraït les mostres de suport que se’ls estan donant tant a nivell personal com a través de les xarxes socials.

El comunicat es tanca assegurant que "ens veiem a l’Ensorra’t, #ambmessorraquemai”. Fins el moment, després que el passat dimarts l’Ajuntament de Blanes va presentar al·legacions per aconseguir la suspensió de la mesura cautelar dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu, encara no hi ha hagut cap pronunciament al respecte.

El Consell Local de Joventut de Blanes està format per cinc entitats: Creu Roja Joventut, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Comissió Musical i d’Espectacles del Casal Jove Morralla, i l’Associació Cultural d’Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes.