L'escola El Bosc de la Pavordia de Girona inicia curs en barracons i sense llum

El CEIP Pericot també estrena el curs sense aules en condicions

El cas d'aquesta escola és atípic. Els pares han suplert fins i tot les inversions que, suposadament, hauria de fer el Departament d'Educació. Les cases de fusta que omplen el pati, la sorrera, els arbres, els tendals i, fins i tot, la pista de bàsquet i els focus els han pagat els pares. 'És una lluita constant, Educació diu que no hi pot invertir perquè és un centre provisional i els pares hem de fer d'administració', lamenta el president de l'AMPA, Gabi Garcia.

L'AMPA de l'escola és la que, juntament amb els professors, es reuneix periòdicament per buscar finançament d'on sigui i fer que els alumnes d'aquest centre tinguin els mateixos serveis que els d'una escola de totxo. 'Ara estem lluitant per aconseguir un altre rentavaixelles per la cuina perquè cada vegada som més alumnes i no en fem prou', detalla Garcia. Darrera l'escola, els pares també han aconseguit que l'ajuntament els cedeixi un altre espai on ara, pagat de la seva butxaca, hi posaran dues porteries per fer-hi un camps de futbol.

Pares i mestres reconeixen que el problema no són els barracons sinó la provisionalitat i la manca de previsió del Departament d'Educació. 'Sabem que molta alumnes acabaran aquí el seu ensenyament per tant hi ha d'haver més previsió, cada anys ens estem traslladant de mòdul a mòdul i tenim manca d'espais', lamenta la directora, Anna Nadal, que també reclama que els alumnes del Bosc de la Pabordia 'tenen els mateixos drets' que d'altres alumnes i que, per tant, haurien de tenir si més no un gimnàs digne, una biblioteca i d'altres serveis que s'ofereixen a totes les escoles.

L'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest 2010 cedir a Educació un terreny, davant el pavelló de Palau, per ubicar-hi el nou CEIP però les obres no tenen dada i, des de l'escola, es temen que 'aniran per llarg'. Mentrestant, les mestres han avançat l'entrada a treballar –hi són des del 23 d'agost i també van treballar al juliol- per col·locar material, taules, cadires i pissarres als barracons per tal que el primer dia de classe l'escola estigui a punt. A les tardes, treballen des de casa perquè a l'escola no poden fer anar els ordinadors i no tenen Internet.