Una família de Tossa reclama poder-se banyar amb el seu gos malalt al mar

L'animal pateix artrosi degenerativa

  • En Bongo i en Joan passejant pel bosc. Joan Capdevila
    En Bongo i en Joan passejant pel bosc
    Fotos: Joan Capdevila
  • En Bongo, el can que necessita banyar-se a la platja. Joan Capdevila
    En Bongo, el can que necessita banyar-se a la platja
    Fotos: Joan Capdevila

Polèmica a les xarxes després que una família de Tossa de Mar (Selva) ha iniciat una recollida de firmes per tal de poder-se banyar amb el seu gos malalt d'artrosi degenerativa al mar. La prohibició ha arribat després que el municipi rebi una bandera blava de l'Unió Europa, guardó que volen mantenir i és per això que han prohibit el bany de cans a la platja.

L'animal en qüestió es diu Bongo, un labrador retriever, que necessita dels banys per ajudar-li a suportar la malaltia. La seva propietaria, Sara García, porta anys dirigint-se a la platja amb el gos a primera hora del matí perquè es banyi.

Amb tot, el fill de la propietària, Joan Capdevila, ha iniciat una campanya de recollida de signatures a través del portal Avaaz per tal que l'ajuntament revisi l'ordenança i permeti a Bongo banyar-se a la platja. Des del consistori són coneixedors de les capbussades del can, ja que els familiars ho havien explicat als regidors anteriorment, i no hi havien queixes fins fa uns dies una persona amb segona residència al municipi es va manifestar en contra.

Amb tot, els propietaris de Bongo es poden endur una multa de 300 euros si són enxampats a l'aigua i de fins 6.000 euros en cas de reincidir. A hores d'ara ja s'han recollit gairebé 7.000 signatures de les 8.500 que s'han marcat com a objectiu.