Toro i Galimany finalment donen el pas i abandonen el grup de CiU a Figueres

Resten com a No Adscrits fins la dissolució del grup municipal

Els regidors Manuel Toro i Núria Galimany han abandonat finalment el grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Figueres per a passar a ser regidors No Adscrits fins que es resolgui la dissolució de CiU. El motiu, segons ha explicat Toro, és per "evitar que se’ns neguin drets polítics, el de la paraula en el mateix Ple, o se’ns negui el dret d’assistència per no voler asseure’ns a les cadires de “Govern”", ha explicat.

Aquesta situació es mantindrà fins a la resolució de la seva petició de dissolució de l’esmentat grup. Un cop tramitat l’expedient, en aplicació dels criteris d’interpretació exposats en el seu moment, entenent que la Núria Galimany i Granés i en Manuel Toro Coll no abandonen CiU com a actuació individual, sinó que ho fan com a representants d’UDC, per la dissolució de la Federació CiU, és aplicable l’excepció de l’article 73.3 LRBRL i 50.6 TRLMC, i en conseqüència, caldrà procedir a formar el Grup Municipal d’UDC.

Fa un temps, l’Alcaldessa va manifestar la necessitat de revisar el Pacte de Govern Municipal per fer front als dos anys i mig que quedaven de mandat.  Hi estàvem d’acord, calia revisar-lo i teníem propostes per a fer-ho. Avui ja no cal, aquell Pacte de Govern va ser dinamitat.

El darrer episodi de decisió unilateral va ser el trencament del Pacte de Govern, que va venir acompanyat d’un seguit de desqualificacions personals i atacs que considerem fora de la lògica i la necessitat de fer política. Per tot això, vàrem estimar del tot punt necessari que, manifestant en primer lloc l’excel·lent relació que mantenim amb el PDeCat a tots els nivells, i com a tema exclusivament local i de l’Ajuntament, havíem de demanar la tramitació de la dissolució del Grup Municipal de Convergència i Unió.

A partir d'aquí, els regidors han assegurat que donaran suport a un Govern, amb el PDeCat i altres grups municipals, que vulguin un consistori "fort, estable i coherent per a Figueres".