ERC de Llagostera acusa CiU de ineficàcia en la gestió econòmica

El consistori s'ha estalvia 50.000 euros en mocions presentades pels republicans

Esquerra Republicana (ERC) de Llagostera (Gironès) ha denunciat la gestió econòmica de l’equip de govern de CiU a l’Ajuntament de Llagostera i els demana ‘més sentit comú’. Des d’ERC es recorda que l’ajuntament tenia dos préstecs subscrits amb dues empreses (AUFUCE, que gestiona el Tanatori, i Tàctica Pàdel) amb uns tipus d’interès per damunt del qual es pacta actualment. Després de dues mocions presentades per Esquerra, es renegociaran aquests préstecs a la baixa, cosa que suposarà un estalvi per a l’Ajuntament de Llagostera d’uns 50.000 euros pel cap baix.
 
El portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Llagostera, Antoni Navarro, explica que ‘la darrera mostra de mala gestió ha estat l’aprovació del lloguer d’un local a un preu mercat molt per sobre del que es paga avui en dia. 1.000 euros mensuals per un espai de 213 metres que es destinarà bàsicament a magatzem. Per aquest local, destinat bàsicament a magatzem, pagarem, doncs, 4,67 euros per metre quadrat, molt per sobre dels preus d’altres espais del poble que es troben a través d’internet, que van des de 3 euros metre quadrat (el més car) fins a 1,66’. Esquerra argumenta que tenint en compte que el contracte ens lliga per 8 anys com a mínim, el cost total durant aquest període és de 96.000 euros (més a l’augment de l’IPC a partir del cinquè any).
 
D’altra banda, Navarro recorda que ‘aquest lloguer no és l’únic que es paga generosament. Es podria parlar també del cost del lloguer dels horts socials (es paguen 200 euros/mes, és a dir, 2400 euros/any per uns terrenys que a valor de mercat haurien de costar com a molt 100 euros/any) o del d’un local destinat a la brigada’. El portaveu republicà finalitza explicant que ‘el lloguer aprovat al passat ple, però, és un cas especialment greu de malbaratament de recursos municipals’.