Marta Felip no dimiteix i seguirà al govern de Figueres amb cinc regidors

L'alcaldessa desafia els grups de l'oposició a presentar una moció de censura

Marta Felip descarta plegar i diu que veu possible governar en minoria amb els cinc regidors que té després que Unió anunciés aquest dimarts que marxa del govern.

Felip assegura que seguirà treballant per la ciutat perquè és el que "ens ha encomanat la gent de Figueres" i ha volgut llençar un missatge a l'oposició: "si els grups consideren que hi ha una opció alternativa millor, el que han de fer és plantejar una moció de censura i assolir l'alcaldia". Mentrestant, afegeix, "els cinc regidors anirem governant".

L'alcaldessa diu que té previst iniciar una ronda de consultes amb la resta de partits però insisteix que "el que s'està fent aquí és una lluita entre Pere Casellas i Manuel Toro que res té a veure amb els grups de l'oposició". En aquest sentit, assegura que vol veure "quins posicionaments agafen i quins futurs suports podem tenir".

Pel què fa al posicionament de PDeCAT en la crisi, Felip ha evitat contestar si el president del partit a Girona, Pere Vila, s'ha pronunciat sobre si cal que faci un pas al costat.

La crisi es trasllada a les xarxes

Els dos regidors d'Unió van abandonar aquest dimarts l'equip de govern de Figueres, deixant Felip amb només 5 dels 21 regidors que hi ha al consistori.

La situació al consistori és cada vegada més tensa i aquest matí la disputa s'ha traslladat també a les xarxes socials. L'alcaldessa fet un tuit on ha afirmat que "l'objectiu de Manuel Toro ha passat de l'Empordà-Toscana-Provença a Sicilia-Prizzi-Corleone". Per la seva banda, Toro ha respost: "Molt bo! Hi ha "Padrina", no "Padrino! @MartaFelip".