Unió de Figueres demana dissoldre CiU després del trencament del pacte amb el PSC

Els dos regidors no acataran les instruccions de CDC

Els dos regidors que Unió té al govern de Figueres (amb set edils de CiU en total) es desmarquen de l'expulsió del PSC i asseguren que, a partir d'ara, actuaran com a grup propi tot i que, de moment, descarten abandonar el govern municipal.

"Amb la mateixa llibertat i independència amb què ha actuat Marta Felip, els regidors d'Unió actuaran en plena llibertat en tots els àmbits municipals sense seguir les instruccions que marqui el grup de Convergència", assegura Toro.

Toro diu que demanaran la dissolució de la federació tal i com, afirma, s'ha fet en altres poblacions. El regidor ha assegurat que, d'aquesta manera, es podrien articular com a grups separats. El regidor insisteix que fa temps que Convergència actua per la seva banda i Unió ja no vol continuar seguint la seva disciplina.

El darrer episodi ha estat el trencament d'un pacte que assegura que no se'ls ha consultat i que consideren "inacceptable" tant en els fons com en les formes. Per això, diu que iniciaran les seves pròpies rondes de contactes amb tots els grups municipals amb la intenció de "reconstituir un govern fort" per afrontar els reptes de la ciutat.

A més, assegura que ja han comunicat que no assumiran cap de les àrees que fins ara dirigien els socialistes en senyal de protesta per una decisió que no comparteixen.



Un govern "alternatiu"

Toro veu "perfectament factible" que els grups de l'oposició arribin a configurar un govern alternatiu i considera "inviable el que pretén Marta Felip -i així li he comunicat- governar amb una minoria de set i esperar que la ciutat no pateixi".

El regidor també s'ha mostrat molt crític amb la gestió dels convergents. En aquest sentit, els acusa d'una "excessiva personalització de la comunicació de l'acció de govern" en detriment de la resta i assegura que "hi ha una manca de relat i projecte de ciutat". Per tot això, volen que la ciutadania "visualitzi la separació d'ambdós grups".

"Preocupats" per les finances municipals

D'altra banda, Toro s'ha mostrat preocupat per les finances municipals i ha augurat un dèficit d'entre 3 i 4 MEUR provocat, diu, per la disminució en la recaptació de l'IBI, l'increment del preu del contracte de les escombraries i l'increment de places de personal, entre d'altres.

Divergència de criteris

Finalment, el regidor ha demanat una consulta sobre la viabilitat social i econòmica del Museu del Circ així com revisar el contracte del servei d'escombraries que s'ha de treure a concurs.

A més, diu que cal "estudiar globalment el pressupost" per assumir una despesa social equiparable a la de les ciutats de les dimensions de Figueres.