Unió de Figueres abandona el Govern i fa més gran la ferida al consistori

Deixen els convergents amb només 5 regidors

El grup municipal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Figueres -que actualment es troba en fase de constitució- ha anunciat aquesta tarda que abandona l'Equip de Govern i deixa a CDC en solitari amb només 5 regidors després del trencament del pacte amb el PSC el passat dissabte 28 de gener.

Els democristians han reiterat el que ja van expressar l'1 de febrer quan van dir que "és clarament inviable governar amb una minoria de 7 i dur a terme una acció de Govern coherent, estable i consensuada". Fruit d'això, els dos regidors d'UDC, Manuel Toro i Núria Galimany es van reunir ahir amb l'alcaldessa Marta Felip i el president local del PDeCAT a Figueres, Jordi Masquef, perquè fessin un gest reconeixent que el trencament del pacte deixa el Govern en situació d'ingovernabilitat i que va ser precipitat. En cap cas van rebre una resposta més enllà de que farien "acords puntuals" per tirar endavant amb la governabilitat.

Els regidors d'Unió consideren que quedar-se al Govern significa acceptar el trencament del pacte i, alhora, perdre's el respecte a si mateixos. Amb tot, deixar-lo vol dir perdre veu i representativitat però, alhora, mantindran "força i credibilitat".

Els democristians van més enllà i deixen entreveure encara més una possible moció de censura assegurant que "no es pot governar amb 7 regidors, molt menys amb 4 i mig".

A l'oposició, on s'incorpora ara Unió, hi ha ERC amb 3 regidors, la CUP i el PSC amb també 3 regidors, el PP (2), Ciutadans (2) i Compromís d'Esquerres per Figueres (1).