El PDeCAT dóna suport a Felip en el trencament del pacte de govern a Figueres

El Partit Demòcrata demana a la resta de formacions que treballin juntes per la ciutat

Després de la decisió anunciada aquest matí per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, de cessar dels seus càrrecs els tres regidors socialistes que participaven del pacte de govern signat el mes de juny de 2015 a l’Ajuntament, la comissió executiva local del Partit Demòcrata ha comunicat el seu suport a Felip i tot l'equip de govern.

El PDeCAT considera que les "continuades desavinences i el poc compromís amb les polítiques del govern dels regidors del PSC feien insostenible la continuïtat" del pacte.

La qüestió del possible trencament del pacte es va debatre dimarts passat a la seu local del partit, acordant donar suport a l'alcaldessa perquè adoptés la decisió que considerés més convenient respecte la seva relació amb els socialistes.

Amb tot, PDeCAT assegura lamentar que "s'hagi posat en risc el futur servei de recollida d'escombraries" per motius partidistes del PSC. El Partit Demòcrata considera que s'ha d'atendre l'"emergència social" a Figueres i també creu que el futur pressupost municipal ha d'apostar per polítiques de reactivació econòmica i de creació de llocs de treball. En aquest sentit, tant l'assemblea com l'executiva del partit així ho van comunicar a l'equip de govern al llarg d’aquesta setmana.

Finalment fan una crida a la resta de forces polítiques presents al consistori "a mirar molt més enllà de la tàctica partidista" i a "treballar junts en benefici de tota la ciutat". Des del PDeCAT entenen que en aquests moments només és factible un acord ampli en els grans temes que té plantejat Figueres com l’escola Carme Guasch, el nou servei de recollida d’escombraries i el tercer pavelló poliesportiu, entre molt altres.