Maria Lluïsa Ferrer i Teresa Maria Castanyer guardonades amb la Creu de Sant Jordi 2010

L'associació de Sant Hilari Sacalm del Via Crucis Vivent també ha estat premiada

Maria Lluïsa Ferrer i Martínez, nascuda a Girona el 1944 és educadora i directiva de serveis socials. L'executiu ha decidit premiar-la en reconeixement a la seva valuosa tasca com a fundadora i presidenta de la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques 'Astrid-21'. Des d’aquesta entitat es dóna suport als nois i noies afectats per aquesta síndrome i les seves familiars i es realitza un treball reeixit d’integració laboral i social. Seguidament, Teresa Maria Castanyer i Bachs, nascuda a Girona el 1943 és Lingüista. El Consell ha decidit guardonar-la en reconeixement a
l’eficàcia de la seva tasca, durant un quart de segle, en el si dels serveis d’assessorament lingüístic de Televisió de Catalunya.  Segons destaca el departament de Presidència, 'contribucions d’aquesta mena són exemple de compromís professional al servei de la ciutadania i remarquen el paper dels mitjans de comunicació en la normalització de la llengua catalana i el progrés del país', assegura.

Finalment, l'Associació del Via Crucis Vivent és l'entitat gironina que ha rebut el reconeixement de la Creu de Sant Jordi. Segons destaca el departament, aquesta és una entitat que té cura de la preservació i enriquiment d’una manifestació religiosa que se celebra a Sant Hilari Sacalm des de fa més de dos segles. El guardó ha arribat en reconeixement a la sostinguda dedicació que suposa aquesta tasca, la seva transmissió a les joves generacions i la valuosa aportació que la tradició hilarienca representa per al patrimoni de la cultura popular i tradicional catalana.