Banyoles tornarà a tenir lavabos públics al centre

Estaran situats a la plaça de les Monges

Banyoles tindrà un nous lavabos públics a finals del mes de març, els quals estaran ubicats a la Plaça de les Monges de Banyoles, al centre de la ciutat. Amb aquesta acció se substituiran els lavabos de la Plaça dels Turers que es van tancar fa més de 2 anys després que arrosseguessin diversos problemes de funcionament i d’olors.

Oberts les 24 hores del dia, els nous banys públics no seran d’obra sinó que consistiran en un mòdul prefabricat de color blau, instal·lat a peu de carrer, a diferència de les escales que baixaven al subsòl de la plaça dels Turers. Els nous lavabos també seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, a diferència dels antics, els quals presentaven dificultats per aquest col·lectiu a la zona dels Turers. El nou equipament tindrà serveis separats per a homes i dones.

Segons ha explicat el regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, “els treballs tindran un cost de 33.000 euros, 20.500 dels quals seran per l’adjudicació del mòdul prefabricat i la resta, per l’obra pública d’adaptació de la zona i les instal·lacions”. El regidor ha concretat que “els primers treballs consistiran en preparar els desguassos i la zona on s’instal·larà el mòdul”. Les obres han començat aquest mes de gener i es preveu que s’allarguin dos mesos.

Zona estratègica


Costabella ha destacat que els nous lavabos públics “estan situats en una zona estratègica de la ciutat, molt cèntrica i a tocar de la parada d’autobusos de la Teisa, on hi ha un moviment important de gent”. A més, segons Costabella “els nous lavabos eren una prioritat per a nosaltres perquè Banyoles els necessita i ja era una acció que portàvem en el nostre programa electoral”.

El regidor de Via Pública ha afegit que “un cop entrin en funcionament els nous serveis públics a la plaça de les Monges, es tancarà l’accés als dels Tureres i es deixarà la vorera a un sol nivell, guanyant amplitud i seguretat a la zona”. Amb aquesta actuació, Banyoles tindrà tres lavabos públics en ple funcionament: dos a la zona de l’Estany de Banyoles i els nous de la Plaça de les Monges.