El jutjat deixa en llibertat provisional el conductor drogat que va matar al ciclista a Roses

L'investiga per un delicte d'homicidi imprudent i un altre per conduir sota l'efecte de la cocaïna

El Jutjat d'instrucció 2 de Figueres ha deixat en llibertat provisional el conductor drogat que aquest diumenge va atropellar mortalment un ciclista a la carretera Canyelles Petites de Roses (Alt Empordà).

L'investigat, un home de 38 anys d'origen francès, ha passat a disposició judicial aquest dilluns a la una de la tarda. Al jutjat, s'ha acollit al seu dret a no declarar. Després, ha quedat lliure però la jutgessa li atribueix un delicte d'homicidi imprudent i un altre contra la seguretat viària per conduir sota l'efecte de la cocaïna.

La titular del jutjat ha demanat una ampliació de l'atestat per tenir més detalls de les circumstàncies del sinistre i no descarta que el conductor acabi entrant a presó depenent del resultat de la investigació i de la instrucció. El conductor investigat circulava amb un tot terreny –un Porsche Cayenne de color negre- per la carretera de Canyelles Petites de Roses quan, cap a les quatre de la tarda, va envestir el ciclista. Tot i que fins al lloc s'hi van desplaçar l'helicòpter medicalitzat i una ambulància del SEM, no van poder fer res per salvar-li la vida al ciclista, un home de nacionalitat belga, que va morir gairebé a l'instant. El conductor va resultar il·lès.

Després del sinistre, la Policia Local de Roses va obrir una investigació per esclarir les circumstàncies de l'accident. El conductor, un home de 38 anys d'origen francès, donava respostes contradictòries i incoherents. La policia li va fer proves de detecció d'alcohol i drogues i va donar positiu en consum de cocaïna. Per això, va quedar detingut com a sospitós d'un delicte d'homicidi imprudent i un altre de conducció sota la influència de substàncies estupefaents.

Aquest dilluns al matí, els Mossos d'Esquadra l'han traslladat fins als Jutjats de Figueres, on ha passat a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 en funcions de guàrdia. Hi ha arribat cap a les onze del matí i la vista ha començat cap a la una. Segons la seva advocada, el conductor s'ha negat a declarar davant la jutgessa.

La jutgessa l'ha deixat en llibertat provisional però continua la instrucció perquè ha demanat a la policia una ampliació de l'atestat. En espera de tenir el resultat, el conductor continua investigat per homicidi imprudent i conduir sota l'efecte de la cocaïna. Tot i això, el jutjat no descarta acabar-lo enviant a presó depenent de com evolucioni la investigació.