Detingut el conductor d'un autocar a l'AP-7 amb una taxa d'alcohol gairebé sis vegades superior a la permesa

El tacògraf també havia estat manipulat

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat 12 de setembre, un home de 44 anys, de nacionalitat letona i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcoholèmia penalment punible.
 
Els fets van passar cap a dos quarts de quatre de la tarda del mateix dia 12 de setembre, a l’altura del punt quilomètric 92 de l’autopista AP-7, al terme municipal de Fogars de la Selva (La Selva), on una patrulla dels mossos de trànsit va detectar el conductor d’un autocar parlant pel mòbil.
 
En aturar el vehicle, en el qual hi viatjaven 34 passatgers, per tal de denunciar el conductor, els agents van veure que l’home tenia clars símptomes d’anar sota la influència de begudes alcohòliques.
 
En sotmetre’s a la prova va donar un resultat positiu de 0,87 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé sis vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,15 mg/l.
 
Per tot això, els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.
 
Els agents, a més, també van denunciar administrativament l’empresa de transports per manca de registres a l’aparell tacògraf i manca d’anotacions als discs de registre de conducció.
 
El detingut va passar el dia 13 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar (Maresme), el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.