El funeral públic de les noies de Cassà de la Selva es farà demà al pavelló municipal

La família ha demanat que la cerimònia pugui mantenir un cert punt d'intimitat i recolliment

Cassà de la Selva continua consternat per la mort de les tres joves del municipi al riu de Mèxic. El poble ha suspès les activitats públiques com a mostra de condol, i a diversos balcons pengen estelades amb un crespó negre. A poques hores perquè l'Ajuntament celebri el ple extraordinari, l'alcalde ha volgut recordar a les famílies que tenen 'tot el suport del poble' en aquests moments tan difícils.

Carles Casanova ha explicat que aquesta tarda es llegirà un escrit i després l'Ajuntament decretarà tres dies de dol, que començaran aquest mateix dijous a les set de la tarda i duraran fins diumenge al vespre. 'Les banderes onejant a mig pal i els crespons negres simbolitzen la consternació que sentim tots plegats, i que tota la població vol traslladar', ha ressaltat l'alcalde de Cassà.

Els fèretres amb els cossos d'Irene Carbó, i Núria i Neus Terradas, han arribat pels voltants d'un quart d'una de la matinada al tanatori de Girona. Per desig de les famílies, però, no s'instal·larà cap sala de vetlla. 'L'espera ha estat molt llarga i ha durat molts dies; en aquest cas, les famílies han manifestat que no hi haurà vetlla i que el condol es fa a cases particulars', ha concretat Casanova.

Els funerals per a les tres joves de Cassà de la Selva es faran de manera conjunta demà a les 12 del migdia al pavelló poliesportiu del municipi. 'S'ha escollit el pavelló perquè necessitàvem un espai més gran, ja que aquest desgraciat fet sobrepassa les situacions anteriors viscudes al poble', ha concretat Carles Casanova.

Tot i que la cerimònia serà oberta a la població, les famílies han expressat el seu desig de mantenir la intimitat. 'Ha de ser un acte íntim, de recolliment, per mostrar el condol i demostrar que tothom està al seu costat', ha explicat l'alcalde. Carles Casanova també ha demanat als mitjans de comunicació que 'respectin' el desig de les famílies.