Multen una jove per conduir beguda i la recull el seu pare que encara hi anava més

L'home va arribar amb un ciclomotor i va superar en tres vegades el límit permès d'alcohol

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar penalment el passat 11 d’abril, a Vilablareix (Gironès), un home, de 51 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Salt (Gironès), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.
 
Els fets van passar el mateix 11 d’abril, en un control d’alcoholèmia que els mossos de trànsit havien establert al quilòmetre 64.7 de l’autopista AP-7, a la sortida 7, dins del terme municipal de Vilablareix (Gironès).
 
Cap a la una de la matinada, els agents van aturar un vehicle amb cinc joves al seu interior. En fer-li la prova d’alcoholèmia a la conductora, va donar un resultat positiu de 0.60 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més del doble del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0.25 mg/l.
 
Per aquest fet, els agents van denunciar administrativament la conductora. A més, com que cap dels altres quatre joves es podia fer càrrec del vehicle ja que també havien begut, els agents van immobilitzar el vehicle.
 
Per aquest motiu, els joves van decidir trucar al pare d’una de les ocupants per tal que es desplacés al lloc i es fes càrrec del turisme.
 
L’home, que va arribar al lloc en ciclomotor, va haver de fer la prova d’alcoholèmia per tal de conduir el turisme i, sorprenentment, va donar una taxa de 0.71 mg/l en aire expirat, gairebé tres vegades superior al màxim permès, que en aquesta ocasió també era de 0.25 mg/l.
 
Com que l’home havia conduit un vehicle a motor, els agents li van imputar un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa penalment punible i també li van immobilitzar el ciclomotor.
 
Els agents van citar el conductor, per tal que es presenti a declarar sobre els fets davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.