Localitzen el cadàver d'una noia sense identificar al riu mexicà de Gallinas

El cos està en molt mal estat i serà necessari fer proves d'ADN per identificar a la jove

  • La policia mexicana buscant a les joves de Cassà amb Bernat Palau a la dreta © ACN
    La policia mexicana buscant a les joves de Cassà amb Bernat Palau a la dreta © ACN
  • Núria Terradas (esquerra) i Irene Carbó © AG
    Núria Terradas (esquerra) i Irene Carbó © AG

(Actualitzat: 20:24 h 01/08/2010)

El responsable de Protecció Civil, Gerardo Cabrera, ha explicat que s'ha descobert un nou cos a 70 quilòmetres d'on va tenir lloc el naufragi de l'embarcació. El cadàver ha estat albirat a través de l'helicòpter en una zona de difícil accés i és per aquest motiu que han trigat dues hores per rescatar-lo. Amb tot, Cabrera es mostra convençut que el cos correspondrà a Neus Terradas o bé Irene Carbó, ja que en aquests moments no ha rebut notificació de cap més desaparició a la zona. 'Ja s'ha recollit el cos, és el cadàver d'una dona però estem esperant que arribin les persones per identificar-la. Ara mateix el cos es troba a la funerària', ha dit Cabrera.

Les darreres informacions han determinat que el cos es troba en tant mal estat que serà necessari aplicar proves d'ADN per saber-ne la seva identitat. Cabrera també ha explicat que l'arribada dels familiars provinents de Cassà de la Selva poden servir per ajudar en la identificació del cadàver.

D'altra banda l'helicòpter que ajuda amb les tasques de recerca ja ha aterrat i la resta d'efectius terrestres també han finalitzat els treballs que es reprendran a les quatre de la tarda hora catalana.

Arribada dels familiars

Quatre membres de les famílies de les desaparegudes de Cassà de la Selva -dos per part de les germanes Terradas i dos per part d'Irene Carbó- han arribat ja a Mèxic i en aquests moments s'estan desplaçant a la funerària de Tamuín. Acompanyats pel cònsul honorari espanyol a Tamaulipas, José Luis Ortega Delgado, es disposaran a reconèixer el cadàver cap a les 22:00h hora peninsular.

Esperança a Cassà

L'alcalde de Cassà de la Selva, Carles Casanova, ha explicat que 'no es descarta' que el segon cos trobat no sigui de cap dels tres desapareguts en aigües del riu Gallinas. Tot i així, és conscient que les 'condicions adverses' fan més difícil trobar en vida les dues joves de Cassà, Núria Terradas i Irene Carbó. Casanova ha explicat que aquest dissabte a la nit (hora catalana) familiars de les desaparegudes han viatjat fins a Mèxic per 'tenir un contacte directe amb el lloc' i a més per col·laborar en les tasques de reconeixement del segon cadàver. Casanova ha destacat que el municipi està 'consternat' i que des d'aquest dissabte s'ha decretat dol oficial.

Amplien la zona de recerca

Els equips de rescat han reprès a primera hora del matí d'aquest diumenge (les dues de la tarda, hora catalana) les tasques de recerca dels catalans desapareguts a Mèxic. Segons han confirmat Protecció Civil de San Luis de Potosí, s'ha ampliat la zona de recerca al llarg del riu Gallinas i afluents després que aquest dissabte es trobés el cadàver d'una noia –encara sense identificar, pel seu mal estat– prop de la comunitat del Caracol, al municipi de Tamuin, a uns 70 quilòmetres del lloc del naufragi de la barca. Les autoritats mexicanes esperen ara l'arribada de familiars dels desapareguts per mirar d'identificar aquest segon cos trobat al riu i que podria ser el de Núria Terradas o Irene Carbó.