Fernández (PSC) diu que el pacte a Girona els ajuda a recuperar la centralitat política

Defensa l'entrada al govern municipal de CiU per "responsabilitat"

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, ha valorat molt positivament el pacte amb CiU per governar conjuntament a l'Ajuntament de Girona perquè els ajuda a "recuperar la centralitat política" a la demarcació.

Fernández ha defensat que el pacte s'ha gestat "en clau local" i que no hi ha hagut intervenció de la direcció del partit. A més, ha valorat que els socialistes han fet el pas endavant per "responsabilitat i per ser útils", ja que pactant amb CiU garanteixen la governabilitat a la ciutat. "No hem pensat en els rèdits polítics a l'hora de prendre la decisió, perquè sinó potser hauria estat més fàcil estar-se a l'oposició i veure com se la foten", ha manifestat Fernández.

El primer secretari ha explicat que el proper 2 d'abril faran una assemblea oberta als militants perquè facin aportacions sobre aspectes com la nova governança, economia i fiscalitat i estat del benestar.

L'acord

PSC i CiU van anunciar la setmana passada que havien arribat un pacte per governar plegats a la ciutat de Girona, on la federació nacionalista governava en minoria des del 2011. Amb l'entrada dels quatre regidors socialistes, el govern municipal arriba a la majoria absoluta i passa pàgina després de la polèmica a l'entorn de la successió de Puigdemont a l'alcaldia per part d'Albert Ballesta.

El primer secretari dels socialistes gironins ha celebrat el pacte i el fet que el PSC torni a governar la ciutat. Els socialistes havien estat la força homogènia a l'Ajuntament de Girona fins al 2011, quan CiU els va arrabassar l'alcaldia. Ara, que tornin a estar presents al consistori és una prova, segons Fernández, que el partit està "recuperant la centralitat" a la demarcació.
"El PSC ha apostat per la governabilitat, per ser útils i donar un servei als ciutadans", ha manifestat Fernández, que reivindica que el pas endavant que ha fet el seu partit ha servit per passar pàgina després d'unes setmanes "molt tristes per a la ciutat de Girona".

El líder socialista ha negat que el pacte s'hagi cuinat entre les direccions dels partits i ha assegurat que sempre s'ha treballat en clau local. "Tant jo com el primer secretari a nivell nacional hem estat informats però tot s'ha decidit en clau gironina", ha afegit.

Per a Fernández, el partit ha decidit fer el pas endavant per "donar un servei als ciutadans" i no han valorat si això els podria aportar rèdits electorals. "Si haguéssim sigut egoistes ens hauríem quedat a l'oposició a veure com se la foten però el nostre partit no és així i hem fet el que tocava fer, que era governar junts", ha declarat.

Assemblea per marcar la línia política

Fernández també ha explicat que el proper 2 d'abril celebraran una assemblea oberta de militants que ha de servir per marcar la línia política fins al proper congrés de federació, a inicis del 2017. El partit té prop de 900 militants i els convidarà a tots a fer aportacions en tres àmbits específics que preocupen al partit: nova governança, economia i fiscalitat i estat del benestar. En aquesta assemblea el primer secretari també presentarà el seu informe polític. Està previst que el primer secretari a nivell nacional, Miquel Iceta, assisteixi a la trobada. "Els socialistes volem passar de la resistència a l'ofensiva i avançar cap a la centralitat i la notorietat política en el nostre territori", ha declarat.