Demanen 12 anys de presó pels acusats d'obligar una noia a prostituir-se a Figueres

La van portar enganyada al prometre-li una feina de cuidadora de nens

La fiscal demana 12 anys de presó per a tres acusats de portar una noia enganyada amb falses promeses de feina fins a Figueres i, un cop al país, obligar-la a prostituir-se.

La noia va arribar a Catalunya provinent de Romania el març del 2011. Segons l'acusació pública, li havien promès un sou d'uns 1.200 euros al mes per cuidar nens.

En realitat, però, els acusats li van retirar el passaport i, amb amenaces, la van obligar a exercir la prostitució al Moonight d'Hostalets de Llers.

Els seus proxenetes es quedaven tots els diners que guanyava i l'obligaven a treballar cada dia "fos quin fos el seu estat de salut". Està previst que el cas arribi a judici a l'Audiència de Girona a principis de desembre.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscal, la víctima va arribar al país el març del 2011 amb autobús. La va portar un dels acusats, veí seu a Romania, que li havia promès una feina com a mainadera per la qual cobraria 1.200 euros. Havien quedat que ell li pagaria el viatge i ella, un cop treballés, li aniria tornant l'import de mica en mica. La víctima va accedir perquè la seva família tenia problemes econòmics i necessitaven diners.

Un cop a Figueres, però, la història va canviar. Allà hi havia un altre dels acusats i una acusada, que treballava com a prostituta al Moonight d'Hostalets de Llers. Els tres acusats li van dir a la noia que no treballaria cuidant nens, sinó que havia d'exercir la prostitució. També li van dir que ells es quedarien els diners que anava guanyant i, un cop cobertes les despeses del viatge, enviarien diners a Romania i li obriren un compte d'estalvi on dipositarien la part que li pertocava a ella.

"Confiant en la seva paraula i tenint en compte les necessitats econòmiques i la situació de vulnerabilitat que tenia depenia dels acusats, va accedir a exercir la prostitució", recull la fiscal.

L'acusació pública relata que "per iniciar-la en la seva imminent feina com a prostituta", els acusats la van sotmetre a un "ritual d'iniciació" sota amenaces, vexacions i ús de força física. A més, per assegurar que no intentaria escapar-se, li van treure la carta d'identitat romanesa.

Els proxenetes la traslladaven cada dia des del pis de Figueres fins al local d'Hostalets de Llers i la tornaven a recollir al final de la jornada, quan s'apoderaven de tots els diners. Dins el club, era l'acusada qui s'encarregava de vigilar-la i s'assegurava "que feia tots els serveis sexuals possibles". "Havia d'anar a treballar cada dia i no tenia llibertat per agafar-se un dia lliure, fos quin fos el seu estat de salut", exposa la fiscal.

La situació es va allargar uns mesos fins que la noia va burlar la vigilància dels acusats i es va escapar a França. Fins aleshores, exposa la fiscal, "va viure sotmesa al control i dominació dels acusats, essent explotada per ells cada dia". La fiscalia calcula que els acusats es van apropiar de més de 10.000 euros que al víctima hauria guanyat exercint la prostitució. La noia, però, ha renunciat a cobrar indemnització.