El PSC assumirà cinc àrees del nou govern municipal a Figueres amb CiU

Pere Casellas portarà Seguretat, Benestar, Habitatge Social i liderarà la transformació del barri de Sant Joan

La distribució de competències entre CiU i el PSC a l'Ajuntament de Figueres ja han quedat definides després que la setmana passada es formalitzés l'acord de govern entre ambdues formacions. Així, l'alcaldessa, Marta Felip, assumirà l'àrea d'Hisenda, fins ara en mans de Manel Toro, i Urbanisme.

Pere Casellas, que assumirà l'única tinença d'alcaldia, portarà Seguretat Ciutadana, Benestar Social i Habitatge. També s'encarregarà del pla de transformació del barri de Sant Joan. Els altres dos regidors del PSC, Alfons Martínez portarà Cultura i Promoció Turística i César Barrenechea s'encarregarà d'Esports.

El número 2 de la llista de CiU, Francesc Cruanyes, s'ocuparà de la parcel·la comunicativa. Respecte el mandat anterior, el nou govern municipal a Figueres comptarà amb un únic tinent d'alcalde, que assumirà el socialista Pere Casellas, en comptes dels dos de l'anterior legislatura.

Un d'ells, a més, Manel Toro, cedeix una de les àrees de pes del consistori, Hisenda, a l'alcaldessa, Marta Felip, que l'assumeix junt amb Urbanisme. En el nou consistori, Toro assumirà les àrees de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç. Francesc Cruanyes, el número 2 de la llista de CiU, s'encarregarà la parcel·la comunicativa del nou govern, Participació Ciutadana, Medi Ambient i Relacions Transfrontereres.

Jordi Masquef, de CiU, assumirà, entre d'altres, Mobilitat i Acció Cívica i serà el portaveu amb les associacions de veïns. Tot i que havia sonat per liderar la delegació per a la transformació del barri de Sant Joan, finalment aquesta responsabilitat l'assumirà Pere Casellas.

La resta d'àrees de responsabilitat se les repartiran la resta de regidors. El dos del PSC, per exemple, Alfons Martínez i César Berrenechea, es fan amb Cultura, Promoció Turística i Esports.

Segons el nou govern municipal, aquesta organització persegueix donar el màxim de responsabilitat a tots i cadascun dels regidors en els respectius serveis.