Giraut insisteix en que UDC ha de seguir presidint la Diputació de Girona

Considera que la crisi a CiU no ha d'influir en que pugui mantenir la presidència

L'encara president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, creu que la crisi oberta a CiU després de la consulta d'UDC no té per què influir en els pactes sobre qui ha de presidir la corporació. "La Diputació depèn dels resultats del 24 de maig, una cosa no interfereix en l'altra", ha opinat Giraut.

UDC ha tingut la presidència durant l'últim mandat però ara CDC vol recuperar-la. "Dins de CiU hi ha un pacte i, al meu parer, no hi ha cap raó dins el context del pacte perquè no es pugui tornar a repetir que Unió tingui la presidència", ha indicat. Aquest dimarts, han fet el que hauria de ser l'últim ple de la corporació -dependrà de quan es constitueixi el nou plenari-. La sessió ha durat disset minuts.

"El tema del procés nacional segueix un altre camí que ja es resoldrà per si mateix, no té per què interferir en els pactes sobre la presidència de la Diputació de Girona", ha opinat Joan Giraut, que posa punt final a un mandat convuls, que va començar amb Jaume Torramadé al capdavant de l'ens i ha acabat amb l'alcalde de Platja d'Aro com a president. Tots dos, d'UDC.


Segons Giraut, qui presideix la Diputació de Girona està relacionat amb els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig, els pactes que hi ha entre CDC i UDC i el parer de la cúpula dels dos partits. "D'aquí un sortirà un plantejament sobre què és el que es pensa fer, des del meu punt de vista una cosa no està relacionada amb l'altra", ha afirmat Giraut, que creu que la crisi oberta dins la federació pels resultats de la consulta als militants d'Unió no ha d'influir en qui acaba essent president de la Diputació.

"Jo crec que CiU és una federació i hi ha un pacte, en funció d'aquests pactes hi ha certa distribució de càrrecs de responsabilitat", ha exposat Giraut, afegint que si, en funció d'aquest pacte, UDC ha tingut la presidència durant quatre anys, "no hi ha cap raó perquè no es pugui tornar a repetir"

Situació complexa

En relació a la crisi oberta arran de la consulta d'UDC, Giraut admet que ha desencadenat "una situació complexa" però opina que es trobarà la manera de "trobar l'encaix". "Absolutament tots, a CiU, volem que el procés arribi al final, a aconseguir la plena sobirania per a un estat català, però hi ha qüestions més de forma que de fons que s'han de dilucidar", ha assegurat. "Sabrem trobar l'encaix", ha conclòs.

Aquest dimarts hi ha hagut un ple de tràmit a la Diputació de Girona. Suposadament ha de ser l'últim, però dependrà de quan es constitueixi el nou ple, sobretot per la pugna que hi ha entre Independents de la Selva i el PSC per un diputat. El ple ha durat disset minuts.