PSC i CiU reediten el pacte a Palafrugell

Juli Fernández (PSC) cedeix el darrer any d'alcaldia a Albert Gómez (CiU)

PSC i CiU han segellat un nou pacte de govern i reediten per segona vegada la fórmula de la sociovergència al municipi. Segons ha explicat l'alcalde en funcions, Juli Fernández, aquest és un pacte que aposta "per la responsabilitat, la continuïtat i l'estabilitat".

Com a novetat, Fernández ha decidit cedir el darrer any de l'alcaldia al nacionalista Albert Gómez com a "mostra de generositat" per governar vuit anys plegats.

Amb aquest pacte, PSC i CiU arriben a la majoria absoluta. D'altra banda, Fernández ha justificat la seva decisió de no anar a les llistes del Parlament perquè considera que li toca treballar per Palafrugell i també pel partit, ja que és el primer secretari a les comarques gironines.

A les eleccions del 24 de maig, el PSC va ser la llista més votada pujant de sis a set regidors i CiU es va mantenir en els cinc representants obtinguts el 2011. Les dues formacions han mantingut converses i finalment s'han avingut a reeditar el govern de coalició que ja havien experimentat durant el darrer mandat. 

Els portaveus de les dues formacions, Juli Fernández (PSC) i Albert Gómez (CiU), han justificat la reedició de la sociovergència perquè consideren que la primera experiència ha estat beneficiosa per a Palafrugell i perquè els resultats electorals "avalen el pacte". "És un acord positiu per al poble que ens aporta estabilitat política", ha manifestat Fernández. 

El pacte assolit preveu que durant els tres primers anys l'alcalde serà Juli Fernández, per ser la llista més votada. Ara bé, com a novetat respecte al passat mandat, el darrer any l'alcaldia passarà a mans de CiU. "Sempre he dit que en política s'ha de ser generós i aquest és un gest de reconeixement per haver governat vuit anys junts", ha justificat Fernández. 

Centrat en Palafrugell i en el partit

Juli Fernández és també el primer secretari dels socialistes gironins i diputat al Parlament de Catalunya. En un comunicat fet públic dilluns, va anunciar que no aniria a la llista socialista del PSC gironí a les eleccions del 27-S perquè considera que la seva prioritat és ara centrar-se en l'alcaldia de Palafrugell i en les tasques en el sí del partit. 

Fernández ha reconegut que el 2012 va ser candidat a contracor però que va assumir la responsabilitat perquè era una "solució de consens". "Al 2012 Marina Geli volia encapçalar la llista però vam considerar que no representava l'esperit de renovació que volíem impulsar i per això m'hi vaig posar jo com a solució d'emergència; el temps ens ha donat la raó i va ser un encert que ella no liderés la candidatura", ha manifestat. 

Objectius del mandat

Durant la compareixença per presentar el pacte, els líders dels dos partits han esmentat que entre els seus objectius hi destacaran aquelles polítiques municipals que permetin consolidar la recuperació econòmica, l'atenció a les persones amb situacions socioeconòmiques més desfavorides, afavorir la convivència i mantenir i millorar les polítiques d'igualtat i cohesió social. En aquest mateix sentit, volen treballar en favor de l'activitat econòmica sostenible, amb el suport al sector comercial, turístic, industrial i surer.
També han destacat que la cultura i l'educació seran els elements fonamentals pel desenvolupament econòmic i de cohesió social de Palafrugell, així com potenciar el respecte pel paisatge i el territori com a elements d'identitat que cal preservar i potenciar. Un altre objectiu de l'equip de govern serà la millora permanent dels serveis públics tals com neteja, enllumenat, jardineria, carrers, voreres i edificis municipals.